Afbeelding

Open Rooise Crosslopen

Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 16 oktober gaat alweer de twee wedstrijd van de Open Rooise Crosslopen in park de Kienehoef, aan de Zwembadweg in Sint-Oedenrode van start. Deze competitie, georganiseerd door SV Fortuna`67, staat open voor zowel leden als niet-leden van Fortuna`67.

Alle wedstrijden vinden plaats op de 3e zondag van de maand. Deze competitie is al jarenlang populair bij jeugd en volwassenen en deze populariteit is nog steeds groeiende, getuige de deelname in het afgelopen jaar. Dit loopevenement staat open voor de zeer jeugdigen en de wat oudere jeugd, die in verschillende categorieën zijn ingedeeld. Ook voor de volwassenen is de keuze in afstand afgestemd op verschillende niveaus en capaciteit en daarom geen reden om niet mee te doen.

Afstanden: Junioren, geboren tussen 1998 en 2005, lopen 1.800 m in verschillende leeftijdscategorieën. (Mini)Pupillen, geboren in 2006 of daarna, lopen 900 m eveneens in verschillende leeftijdscategorieën Start voor de junioren is om 10.30 uur, de pupillen starten vanaf 10.45 uur. De volwassenen, geboren voor 1998, starten om 11.00 uur, over een afstand van 4.812 m of 8.020 m. Inschrijven tot uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de wedstrijden of via www.fortuna67.nl. Vanaf dit jaar is het parkoers aangepast i.v.m. de verwijdering van een brug en de vervanging door een looppontje. Inschrijven is in het nieuwe paviljoen: De Helden van Kien, kledingtassen kunnen binnen worden achtergelaten. Start en finish zijn vlak bij het paviljoen. Parkeren op de parkeerplaats achter het paviljoen, er is ook een fietsenstalling.
Inschrijfgelden: t/m 16 jaar €1,- per keer of €4,- voor de gehele cyclus. Vanaf 17 jaar €2,- per keer of €8,- voor de gehele cyclus. Klassement: Pupillen en junioren over drie beste prestaties. Senioren, 4,8 km en 8,0 km over de 4 beste prestaties. Jeugd: Indeling in Atletiekunie pupillen- en juniorencategorieën. 4.812m en 8.020m. Indeling in diverse Atletiekunie categorieën, minimaal 3 deelnemers per categorie. Na afloop wordt het eindklassement opgemaakt en worden de winnaars gehuldigd. Meer informatie en inschrijven op www.fortuna67.nl.