Koen van der Wijst
Koen van der Wijst

Van der Wijst terug na blessure

Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 9 oktober werd in Heiloo de laatste TC van 2016 gereden. Met 92 manches beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De beste acht BMX-rijders in het eindklassement uit iedere klasse werden beloond met een mooie trofee. Ook telde deze wedstrijd mee voor de ranglijst die gebruikt wordt voor deelname aan NK, EK en WK in 2017.

Alex Veldt (Cruisers 45+) werd in de manches 5-4-4. Hiermee plaatste hij zich voor de finale waarin hij 8e werd. Hij werd ook in het eindklassement 8e. Lex Veldt (Boys 13 jaar) werd in de manches 3x 6e wat helaas niet genoeg was voor een plek in de kwartfinale.
Kyro van Schijndel (Boys 13 jaar) werd in de manches 5-4-3. In de kwartfinale kwam hij na een heel spannende strijd als 4e over de finish, waarbij hij zich plaatste voor de halve finale. Daarin werd hij 8e. Bas Verhagen (Boys 13 jaar) reed in de manches 4-5-3. In de kwartfinale werd hij nipt 5e, waardoor hij zich helaas net niet plaatste voor de halve finale.
Koen v/d Wijst (Junior Men) heeft helaas te kampen gehad met blessures dit seizoen waardoor hij aan een aantal wedstrijden niet heeft kunnen deelnemen. Voor deze laatste TC wedstrijd was hij net op tijd hersteld en uit het gips. Hij won al zijn manches en ook de finale schreef hij op zijn naam, hiermee gaf hij toch weer een mooi visitekaartje af. De volgende wedstrijd is de allerlaatste wedstrijd van 2016. Dat is een AK-wedstrijd in Nuland op zondag 16 oktober.