Afbeelding

POM en CDA op weg naar Meierijstad

Politiek

Sint-Oedenrode - Op 7 oktober brachten de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant, kandidaten van CDA Meierijstad samen met Platform Ondernemers Meierijstad (POM) een werkbezoek aan Van Acht Koel- & Vriesopslag in Sint-Oedenrode. Het thema was "Samenwerking tussen bedrijven en overheid en deregulering'

De opening werd verzorgd door Jan Goijaarts, wethouder te Veghel én lijsttrekker voor het CDA bij de verkiezingen in Meierijstad. "Het is belangrijk om te weten wat bij de ondernemers speelt", zegt Maddy Goossens, voorzitter van POM en van de Contractgroep Veghelse Ondernemingen (CVO). "Deregulering en de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven wordt uitgelicht. Samenwerking gaat om leren, geven, delen en bundelen met als doel om gezamenlijk meerwaarde te creëren. Meierijstad heeft alles in zich, daar mogen we trots op zijn, Wat maakt ons sterk? Wie we zijn samen? Familiebedrijven zoals Van Acht zijn belangrijk voor de samenleving."

Wat is POM, Platform Ondernemend Meierijstad
Zeven ondernemersverenigingen van de nieuwe fusiegemeente Meierijstad heeft zich verenigd in POM. Er zijn 900 ondernemers bij aangesloten. De ondernemers van de nieuwe gemeente, met zo'n 80.000 inwoners en ruim 27.000 werknemers, willen bij voorbaat een partij zijn waar de nieuwe gemeentelijke organisatie niet omheen kan. In hun visie pleiten ze voor een specifieke wethouder Ondernemerszaken.