KV Nijnsel behoudt voorsprong

Sint-Oedenrode - Donderdagavond stond de uitwedstrijd tegen NeCa 1 op het programma. Om de voorsprong in het klassement te behouden, was het belangrijk de punten binnen te slepen tegen de ploeg uit Netersel.

Nijnsel begon fel aan de wedstrijd, waardoor ze snel een voorsprong van 0-2 wisten te bemachtigen. NeCa liet zich echter niet aan de kant zetten en zorgde voor een aantal verrassende ballen, waar Nijnsel niet op had gerekend. Beide ploegen creëerden de nodige kansen, waardoor het gelijk op ging. Het was Maaike van der Heijden die er met een mooie doorloopbal voor zorgde dat Nijnsel met één punt verschil de rust in ging (5-6).
Coach René vd Wittenboer gaf de dames opdracht om niet mee te gaan in het haastige spel van NeCa. Nijnsel gaf hier gehoor aan en speelden hun eigen spelletje. De verdediging stond erg sterk waardoor ze in de tweede helft slechts één tegendoelpunt moesten incasseren. Nijnsel wist het gat van de korf nog meerdere malen te vinden waardoor de voorsprong uitliep naar 6-9 en Nijnsel met 2 punten verschil de koppositie in het klassement blijft bezetten.
Doelpunten: Aniek van Zutphen (3x), Kelly van Kessel (1x), Selly van Roosmalen (1x), Sandra Verhagen (1x), Maaike van der Heijden (1x), Myrna Foolen (1x), Judith van den Nieuwenhuijzen (1x)