Afbeelding

Nijnsel dodelijk effectief

Sport

Nijnsel - Nijnsel bond afgelopen zondag de strijd aan met WODAN, een Eindhovens team dat in het recente verleden werd samengevoegd uit de voormalige verenigingen WVVZ en ESV, beide opererend aan de Oude Bosschebaan in Eindhoven.

De thuisploeg liet aanvankelijk het initiatief aan de bezoekers wat aanvankelijk een veldoverwicht creëerde voor WODAN. Maar zoals zo vaak met een team vol zaalvoetballers duurde het allemaal veel te lang en al het gebrei kon de Nijnselse verdediging niet echt verontrusten.
Nijnsel sprong een stuk efficiënter om met zijn kansen. Hoewel kansen, eigenlijk één kans. Net voor drie uur vond er een luchtduel plaats in de zestien van de bezoekers. De keeper verliet het doel en de bal kwam terecht bij Stefan Hulsen. Die gaf de bal meteen voor en niemand minder dan Ruud van der Rijt schoof de bal koelbloedig in het lege doel: 1-0.
Dit was ook meteen de ruststand. Na de thee drongen de bezoekers aan, creëerden opnieuw een veldoverwicht maar, om maar met René van der Gijp te spreken, zij hadden niemand met een 'hamer' in de benen. Nijnsel zelf zag ook geen kans meer om echt uit te breken, zodat het zich genoodzaakt zag om louter te verdedigen. Dan wordt het een race tegen de klok en die race werd uiteindelijk succesvol afgesloten. Even na kwart over vier klonk dan het alles verlossende fluitsignaal en werd er een kostbare zege geboekt tegen een op papier beter opererend team.
Aanstaande zondag gaat de geelblauwe formatie op bezoek bij PSV Amateurs dat Nijnsel in de nacompetitie afgelopen seizoen tot degradatie dwong. Het team van Arno Methorst en Marc de Vries gaat (opnieuw) voor de volle winst. Geblesseerde spelers, op Toby Verhoeven na, komen langzaam maar zeker terug van langdurige blessures en dat maakt het team alleen maar sterker. Graag tot ziens op De Herdgang.