Martha School staat als Rooienaar op de lijst van de PvdA
Martha School staat als Rooienaar op de lijst van de PvdA

PvdA Meierijstad presenteert verkiezingsprogramma

Politiek

Meierijstad - Afgelopen week heeft PvdA Meierijstad haar kandidatenlijst en verkiezingsprogramma gepresenteerd. Wie dat laatste nog aanzag voor de "bijbel" van de dagelijkse praktijk, werd bij de presentatie door lijsttrekker Menno Roozendaal met beide benen op de grond gezet.

"Verkiezingsprogramma's worden door maar weinig kiezers gelezen. De eerlijkheid gebiedt mij ook te zeggen dat ze slechts deels zullen terugkeren in coalitieprogramma´s en daarna weer in beleidsbegrotingen. En verder zijn al deze stukken achterhaald een dag nadat ze zijn vastgesteld. Want, zoals u elke dag merkt, de wereld staat niet stil. En dat betekent dat er iedere dag bijgesteld, bedacht en uitgevoerd moet worden wat de actualiteit vraagt, maar met als leidraad de lange termijnvisie".

De kandidatenlijst
Op de PvdA-lijst voor Meierijstad staat een mix van mensen. "Jong en vernieuwend zoals Jimmy van Riel uit Eerde en Jan Bressers uit Schijndel. Ervaren politici zoals Sikko Oegema uit Schijndel en Silvia Derks uit Veghel. En veel trouwe steunpilaren van de PvdA zoals Martha School en Willem van Laarhoven uit Sint-Oedenrode, Jan Poels en Willem Meuleman uit Veghel en Arie de Zwart en Roeland Mathijsen uit Schijndel" aldus Roozendaal, die zelf de afgelopen jaren wethouder was in Schijndel. Zijn credo: Samenwerking met anderen. "Maakt niet uit bij welk onderwerp, armoedebeleid, zorg, onderwijs, sport, cultuur, enzovoorts. Je moet oog hebben voor het algemeen belang en het individu. Zeker bij mensen met persoonlijke, soms schrijnende problemen heb ik gemerkt dat direct contact en bemoeienis oplossingen dichterbij brengen."

Waar PvdA Meierijstad voor staat
Wij staan voor een links progressieve aanpak gericht op solidariteit en altijd sociaal. Maar ook een groen en duurzaam beleid want deze planeet moet nog heel lang een fijne plek zijn om te leven voor ons en zeker voor onze kinderen en hun nageslacht.  Want daar gaat het om!" Lees meer op https://meierijstad.pvda.nl/home/