Vorig jaar vond de eerste editie plaats.
Vorig jaar vond de eerste editie plaats.

Tweede editie Fotofestijn Meierijstad

Cultuur

Sint-Oedenrode - Voor het tweede jaar op rij organiseren de regionale fotoclubs Fotofestijn Meierijstad. Vanaf zaterdag 29 oktober start het jaarlijks foto-evenement haar eerste expositie, op de Noordkade te Veghel. Vervolgens zijn er in november nog vier exposities; in Veghel, Schijndel, St. Oedenrode en Veghel.

Vijf verschillende fotoclubs
Onder de naam 'Fotofestijn Meierijstad' presenteren de enthousiaste leden van liefst vijf verschillende fotoclubs van eind oktober tot eind november hun mooiste prenten aan het grote publiek. De Fotowerkgroep Zien & Doorzien (Phoenix Cultuur), fotoclubs Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode en fotogroep Zooomm (WijNu) exposeren vijf achtereenvolgende weekenden eigen werk op vijf verschillende locaties. Uitgebreid overleg heeft ertoe geleid dat het aanbod zeer divers zal zijn. Van landschappen/stillevens tot stadsfotografie en portretten. Van abstract tot avondfotografie. Daarnaast zijn er op diverse locaties AV-series en korte fotoseries, dit alles omlijst met passende muziek.

5 Exposities op 5 locaties
Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de kwaliteit die de regionale amateurfotografie te bieden heeft. U zult versteld staan van de geëxposeerde foto's, ideeën opdoen en ongetwijfeld talloze tips ontvangen om ook uw eigen inzichten uit te breiden. ledere fotoclub geeft zijn eigen draai aan de eigen tentoonstelling, maar samen zullen ze de pracht en kracht van fotografie binnen Meierijstad een geheel nieuwe dimensie geven:
• Fotocollectief Zien & Doorzien (Phoenix Cultuur), 29 en 30 oktober, aan de Noordkade te Veghel.
• Fotoclub Veghel, 5 en 6 november, in De Hertoghof te Veghel.
• Fotoclub Schijndel, 12 en 13 november, in De Vink te Schijndel.
• FotoclubRooi, 19 en 20 november, in Odendael te Sint-Oedenrode.
• Fotogroep Zooomm (WijNu), 26 en 27 november, in de Peppelhof te Veghel.

Korte historie
Fotofestijn Meierijstad komt voor uit het jaarlijks foto-evenement 'SHOOT! Fotoweekend Veghel'. Dit evenement is heeft twee edities gekend, een in 2013 en een in 2014. 'SHOOT! Fotoweekend Veghel' was aanvankelijk gestart als een samenwerkingsverband tussen Fotowerkgroep Zien & Doozien (MIK/Pieter Brueghel) en Fotoclub Veghel. In 2014 sloot Fotogroep Zooomm (Wijnu) zich aan bij het evenement. Na de evaluatie van het foto-evenement in 2014 hebben we besloten om de Fotoclubs uit Schijndel en Sint Oedenrode te peilen of zij interesse hadden om aan te sluiten. Na een snelle instemming heeft dat geleid tot het samenwerkingsverband dat we Fotofestijn Meierijstad hebben genoemd. In november 2015 vond de eerste editie plaats.