Afbeelding

BMX'ers rijden AK wedstrijd

Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 2 oktober werd in Ammerzoden de 9e AK wedstrijd van 2016 gereden. De weersvoorspellingen waren niet optimaal, maar gelukkig bleef het toch grotendeels droog. Met slechts 67 manches te verrijden was het niet de meest drukke AK wedstrijd, maar toch waren alle toppers aanwezig dus moest er toch hard gereden worden om door te kunnen naar een volgende ronde.

Alex Veldt (Cruisers 30+) reed in de manches 5-6-5 en de B-Finale schreef hij supernetjes op zijn naam, hij kwam als eerste over de finish. Lex Veldt, Kyro van Schijndel en Bas verhagen reden alle 3 in dezelfde leeftijdsklassen. Bij de open klasse is dit 12/13 jaar en in de eigen klasse is dit Boys 13 jaar. In de open klasse waren de resultaten als volgt Lex plaatste zich met 3x een tweede plaats voor de halve finale waarin hij 6e werd. Ook Kyro reed 3x een 2e plaats bij elkaar in de open klasse, in de halve finale ging hij niet zo goed van start en eindigde hier als 8e. Bas Verhagen wist wel door te dringen tot de finale, hij won alle 3 zijn manches en met een 2e plaats in de halve finale plaatste hij zich gemakkelijk voor de finale waarin hij heel knap 3e werd.

In de eigen klasse werd Lex in de manches 5-3-5 wat helaas net geen startbewijs opleverde voor de halve finale. Bas won ook hier al zijn manches, werd 2e in de halve finale en 5e in de A finale. Kyro plaatste zich met 3x een 3e plaats in de manches ook voor de halve finale en daarbij kwam hij als 4e over de streep wat hem een startbewijs voor de A finale opleverde waarin hij 7e werd.