Afbeelding

vv Nijnsel heeft aandacht voor Week van de Scheidsrechter

Sport

Nijnsel - Na de Week van het Pesten krijgen we nu van 3 tot 9 oktober de Week van de Scheidsrechter. Het kan toeval zijn, maar het heeft zijdelings wel met elkaar te maken. Want scheidsrechters worden nogal eens 'gepest' door de spelers en de spelers vinden juist dat het andersom is. De waarheid zal zoals gewoonlijk wel in het midden liggen. Maar goed, 'ze' kunnen in elk geval niet zonder elkaar. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd en zonder wedstrijd is de scheids werkeloos en kan hij thuis of elders op een houtje gaan zitten bijten en hooguit (jonge) meisjes nafluiten. 


Ook vv Nijnsel/TVE Reclame wil deze week niet onopgemerkt voorbij laten gaan en alle Nijnselse scheidsrechters zijn dan ook inmiddels uitgenodigd op zondagmiddag 9 oktober in onze kantine. Zij worden daar in het (herfst)zonnetje gezet, de kaarten blijven op zak en er is een gezellig samenzijn, dit alles rondom de wedstrijd Nijnsel 1 – Wodan 1. Respect, normen en waarden. Begrippen die men tegenwoordig snel in de mond neemt, maar er naar handelen is dan toch vaak net weer wat anders.
VV Nijnsel is blij dat zij al jaren een trouw en gemêleerd korps clubscheidsrechters op de zaterdag en de zondag mag begroeten. Edwin Peeters komt zelfs zowat elke twee weken vanuit Bunde (richting Luxemburg) af waar hij al in de regel al ver voor zonsopgang vertrekt en pas even voorbij Weert de eerste haan hoort kraaien. Vervolgens even de jetlag eruit lopen en dan aan de slag. Wat een motivatie, bewonderenswaardig. Junior Jan Scheepens (14) gaat binnenkort in Gemert van start met de opleiding 'verenigingsscheidsrechter', dus er is ook nog eens jonge aanwas op komst. Gerrie van Hoof tenslotte sluit op korte termijn aan bij de verkorte opleiding 'videoscheidsrechter'.
Hopelijk is deze extra aandacht voor de 'mannen in het zwart' weer eens een wake up call voor spelers die hardnekkig van mening zijn dat ze het allemaal nòg beter weten dan de leidsman en dat vaak op een minder flatteuze wijze laten blijken. Wat zou premier Rutte tegen deze spelers zeggen als hij zou fluiten…..?