Foto: Erik van Rozendaal
Foto: Erik van Rozendaal

Woodsideband viert 30-jarig jubileum

Cultuur

Sint-Oedenrode - Opgericht in Boskant, vandaar de toepasselijke naam. De Woodsideband is een groep enthousiaste muzikanten onder leiding van dirigent Rudi van Dijk. Al dertig jaar spelen de muzikanten samen. Bij oprichting kreeg de band de naam 'Boskants Muziekske', later werd dat 'De Lepkes' en inmiddels gaat de groep door het leven als Woodsideband. Sinds een paar jaar repeteert de band in De Vink in Schijndel. Naast enkele Schijndelaren bestaat de club uit muzikanten uit Sint-Oedenrode, Boskant, Olland, Helmond, Eindhoven, Heeswijk-Dinther, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Gemonde. Al lang geen Boskants Muziekse meer dus.

Door: Angeline Vermeer

Saxofoon
De eenëntwintig-koppige band heeft als centraal instrument de saxofoon, met name de alt-sax. Daaromheen veel koperinstrumenten. Het plezier en de gemoedelijke sfeer staan voorop. "Maar we zijn geen lallende club. We zijn serieus bezig met het maken van muziek", aldus voorzitter Huub Coenemans. Dirigent Rudi van Dijk vult aan: "Ik verwacht ook dat mensen thuis repeteren. Je kunt niets bereiken met één repetitieavond in de week. De Woodsideband is geen beginnersclub. Men moet wel noten kunnen lezen om lid te worden. Veel mensen zijn pas op latere leeftijd gestart met musiceren maar sommigen maken hun hele leven al muziek." Van Dijk maakt zelf vaak arrangementen waarbij hij probeert om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. "Dit wordt erg gewaardeerd door de bandleden", vertelt Jeanne van Rozendaal-Dekkers (tweede alt-sax) "De opkomst bij de repetities is hoog, de muzikanten willen graag samen iets goeds neerzetten. Op dit moment is de band nog op zoek naar een alt-sax en bariton-sax. Verder mag iedereen zich aanmelden. We hanteren twee maanden wederzijdse proeftijd, dan is wel duidelijk of de klik er is."
Het repertoire van de band bestaat onder meer uit 'Quantanamera', 'When I'm sixtyfour', 'Proud Mary' en 'Blue Berry hill'. Vaak speelt de band in bejaardenhuizen, maar ook op een terras of bij de avondvierdaagse zijn ze graag van de partij. Zie voor meer informatie www.woodsideband.nl.