v.l.n.r.: Ad van der Heijden, Frans van den Heuvel, Dirk Latijnhouwers, Rinus van der Heijden en Anneke Jacobs
v.l.n.r.: Ad van der Heijden, Frans van den Heuvel, Dirk Latijnhouwers, Rinus van der Heijden en Anneke Jacobs

Boskant geeft goede voorbeeld

Toerisme

Sint-Oedenrode - "Ik heb dit in andere dorpen nog niet gezien. Dit is uniek", jubelt Saskia Dusomos van de regionale VVV, pal na de opening van de infozuil in Boskant. "Dit zou een blauwdruk moeten zijn voor Het Groene Woud om overal uit te rollen." Dat zal in de praktijk niet meevallen, want vind maar eens een gouden combinatie van samenwerken tussen gemeente, dorpsraad, ondernemers, stichtingen en vrijwilligers. In (Natuurlijk!) Sint-Oedenrode komt dat steeds beter van de grond.

Dat is te zien aan de app Natuurlijk! Sint-Oedenrode die inmiddels al bijna 1600 keer is gedownload, de verschillende wandel- en fietsroutes die in kaart worden gebracht, het hangen van informatieschermen in het centrum en uiteraard het plaatsen van de informatiezuil op het Ritaplein. Dat laatste is een langlopend project geweest. Maandagavond had wethouder Ad van der Heijden de eer om het scherm te openen, na een reeks van toespraken in De Vriendschap.
Na een introductie van Dorpsraad-voorzitter Frans van den Heuvel, die vooral kartrekkers Anneke Jacobs en Rinus van der Heijden bedankte, nam laatstgenoemde het woord om uitleg te geven over het scherm. "Het viel me op dat hier op het Ritaplein veel fietsers verzamelen en vanuit hier routes gaan fietsen. Daar moeten we meer mee doen, dacht ik", doet Rinus uit de doeken. Met zijn pijlers Ambitie, Inhoud, Organisatie en Samenwerking ging hij aan de slag. Samen met de Boskantse raad zocht hij de juiste partijen en uiteindelijk is het gekomen tot een infopaneel met daarop allerlei informatie over het dorp Boskant, maar ook over de aangrenzende dorpen en kernen. De toerist, maar ook de lokale burger krijgt een perfect beeld van wat er te doen is, waar men kan overnachten en eten en drinken in Boskant en omstreken, slechts door een paar keer te klikken.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Ad van der Heijden is de eerste die gebruikt maakt van het paneel.
v.l.n.r.: Anneke Jacobs, Frans van den Heuvel, Dirk Latijnhouwers en Rinus van der Heijden.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding