Afbeelding

Rooi Vol Koren en culinair sprokkelen

Cultuur

Sint-Oedenrode - Restaurant De Rooise Boerderij was dinsdag 20 september helemaal gevuld met gasten. Stichting Rooi Vol Koren had een Benefietdiner georganiseerd, zodat de exploitatie van het aanstaande evenement hier voor een deel mee bekostigd kan worden.

Bij de opening van de avond haalde initiator Harry Passier aan hoe moeilijk het is om de financiële draagkracht te vinden voor zo'n groot cultureel evenement. Aangezien Rooi Vol Koren pas net een stichting is, kon er bij de start geen beroep worden gedaan op de reguliere fondsen. Het bedrijfsleven heeft momenteel behoorlijk de hand op de knip dus moet je andere dingen verzinnen. Het is sprokkelen", aldus Passier.
Het Vrolijke Noten Diner, zoals het werd genoemd, was een enorm succes. Het mes sneed er werkelijk aan twee kanten. Een zeer uitgebreid zes-gangen menu dat werd voorafgegaan door een koel bubbeltje en een amuse op het nog zomerse terras. Tijdens het diner werden de zeventig gasten getrakteerd op de vrolijke noten van het Rooise popkoor Aurora. Dit muzikale voorproefje op 16 oktober, als het in Rooi gonst van de koorzangers en -zangeressen, viel eveneens zeer in de smaak.

Donateurs
Naast dit smakelijke initiatief zijn er nog een aantal andere ideeën, die er voor zorgen of hebben gezorgd dat Rooi Vol Koren bestaansrecht heeft gekregen. Het Centrummanagement en de commissie Promotie Toekomstig Meierijstad hebben een flinke duit in het zakje gedaan. Daarnaast is er veel sponsoring in natura, zoals bijvoorbeeld de belegde volkorenbroodjes die alle deelnemers krijgen. Maar ook de sympathie van enkele donateurs heeft de begroting mee helpen sluiten.  
Via de sociale media en de website www.rooivolkoren.nl wordt opgeroepen een 'kleine' bijdrage te storten op NL90 RABO 0311 2503 86 t.n.v. Stichting Rooi Vol Koren.
De slogan is, dat je voor  € 5,- de glimlach van alle 900 koorleden krijgt op 16 oktober. "Ook al zijn we er nog niet helemaal, toch zijn we trots op alles wat we hebben bereikt", vertelt Passier. "Nog dagelijks komen er kleine bedragen bij van sympathisanten die ongetwijfeld ook met volle teugen gaan genieten van meer dan tachtig optredens in het centrum van Sint-Oedenrode."

Vrijwilligers
De organisatie is nog op zoek naar mensen die op 16 oktober mee willen helpen. Er zijn nog taken voor enkele gastvrouwen of -heren en voor mensen die een van de tien podia beheren als stage-manager. Mocht dat iets voor je zijn stuur dan een mailtje naar rooivolkoren@ziggo.nl. In de week van het evenement zal deze krant nog meer omtrent Rooi Vol Koren publiceren.

Afbeelding