Klinkende overwinning Rhode

Sint-Oedenrode - In haar derde wedstrijd mocht Rhode dan eindelijk toch het zoet van de overwinning proeven. Rhode speelde de eerste twee wedstrijden niet slecht, maar de tegenstanders, Helvoirt en BVV, behoren zeker tot de favorieten en staan nu ook na 3 wedstrijden op nummer 1 en 2. Baardwijk won afgelopen zondag wel van Schijndel, maar was toch van een minder niveau.

Rhode controleerde de hele wedstrijd en gaf nauwelijks kansen weg. De omschakeling van middenveld naar voorhoede ging snel en de middenvelders ondersteunden de spitsen goed, zodat de verdediging van Baardwijk de handen vol had. Na 27 minuten kwam Rhode via een fraaie kopbal van Mart Krüsemann op 1-0, Bas van Kuringen, dit jaar omgedoopt tot verdediger, leverde een voorzet op maat af. Baardwijk krabbelde heel even terug, maar dat duurde niet lang. In de 33e minuut kon Rhode verder uitlopen. De keeper kreeg een voorzet van Maikel Merks niet onder controle en Martijn van Boerdonk kon de 2-0 laten aantekenen.

In de tweede helft veranderde het speelbeeld nauwelijks. Baardwijk kon aanvallend weinig gevaar stichten en in feite werd in de 53e minuut de wedstrijd al beslist. Roel Smeets krulde een vrije trap links boven in de kruising, 3-0. In de 64e minuut was het opnieuw raak. Glenn van Lieshout werd in het strafschopgebied onderuitgehaald en Roel Smeets voltrok het vonnis, 4-0. In de 72e minuut werd het vervolgens 5-0. Mike Reniers ging op rechts goed door en zijn schot ging via een verdediger nog net naast, maar uit de corner ontstond een scrimmage, waaruit Geert Oerlemans uiteindelijk de bal kon binnen tikken, 5-0. Daarmee was het leed voor Baardwijk nog niet geleden, Rhode kreeg opnieuw een vrije trap toen Maikel Merks werd gevloerd. Roels Smeets schoot de bal nu laag rechts onder in de hoek, 6-0. Voor de statistieken mooie cijfers, een hattrick voor de voorstopper en nog eens 3 doelpunten door één verdediger en twee middenvelders.

Aanstaande zondag speelt Rhode de uitwedstrijd in en tegen Heeswijk. Heeswijk draait sinds de promotie een aantal geleden aller jaren goed mee, scoort ook makkelijk en is dus zeker geen gemakkelijk tegenstander. Maar als Rhode de goede lijn van de afgelopen weken kan vast houden heeft het zeker mogelijkheden.