Afbeelding

Nijnsel wint derby

Sport

Sint-Oedenrode - Per fiets vertrok Nijnsel/TVE Reclame naar Son en Breugel om te spelen tegen SBC. Ook de zwaar geblesseerde Toby Verhoeven had middels zijn scootmobiel de weg naar het sportpark gevonden. Als een volleerd "Benidorm Bastard" manoeuvreerde hij zich door de supporters.

Meteen vanaf de aftrap kreeg de thuisploeg al een riante mogelijkheid, maar keeper Thijs van Esch redde bekwaam. SBC voetbalde aardig en kreeg een aantal goede kansen. De linksbuiten kwam naar binnen en haalde met rechts verwoestend uit. De bal verdween via Thijs en de lat over. Voor de rust kreeg de spits van SBC nog een tweetal aardige mogelijkheden maar beide keren was het Thijs die zijn doel schoon hield. Het was dan ook aan hem te danken dat Nijnsel in de wedstrijd bleef. Nijnsel was aanvallend machteloos, maar kreeg op slag van rust toch een enorme mogelijkheid. Stefan Hulsen kwan oog in oog met de doelman van SBC, maar zag zijn lob net over gaan. Na rust was het spelbeeld anders. Beide ploegen waren wat meer aan elkaar gewaagd.

Na 53 minuten volgde een prima aanval van Nijnsel. Leon Peters gaf vanaf rechts een splijtende pass en Stefan Hulsen rondde bekwaam af. tegen de verhouding, maar geen enkele Nijnsel supporter die hier om maalde. SBC probeerde voetballend een bres in de defensie te slaan, maar Thijs was niet te passeren. Nijnsel kreeg meer ruimte en zocht via de counter de aanval. Na een aantal kleine kansen werd de wedstrijd kort voor tijd beslist. Johan van der Pas begon op eigen helft een rush, waar Churandy erg blij van zou worden. Op snelheid verschalkte hij zijn directe tegenstander en zijn voorzet was afgemeten. De opgekomen Stefan Hulsen wist wel raad met deze kans en gleed de bal binnen. Niet veel later had Rick van der Vleuten de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, maar zijn inzet belandde op de paal. Een paar minuten later blies de leidsman voor de laatste keer op zijn fluit en dat betekende dat de punten mee naar Nijnsel gingen. Volgende week speelt Nijnsel/TVE Reclame thuis tegen FC Eindhoven amateurs dat nog ongeslagen is.