Martha School
Martha School

Participeren is maatwerk

Human Interest

Sint-Oedenrode - Maandagavond 5 september was er in 't Spectrum te Schijndel een bijeenkomst van de PVDA met als thema werk en inkomen. Als hoofdgast was uitgenodigd staatssecretaris Jetta Klijnsma.

Maar ook 4 andere sprekers, wethouder Menno Roozendaal, Gerard Spijkers van het Elde college, voorzitter Martha School van stichting Rooi Werkt en Dennis Ketelaars van Kemabo, gaven een mooie presentatie over werken met mensen met een arbeidsbeperking.

Deze avond ging onder andere ook over dat het een morele plicht is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen en deze uit de armoede te halen. Rooi was deze avond goed vertegenwoordigd, ondernemer Dennis Ketelaars verteld over Jacek, een dove jongen die via de WSD bij Kemabo is gekomen en met persoonlijke begeleiding en inzet zijn plek in het bedrijf heeft gevonden en nu een vaste aanstelling heeft. "Een gouden kracht" aldus Dennis. Voorzitter Martha School van stichting Rooi werkt licht toe waarom Rooi werkt werkt. "Ons kent ons, maatwerk en korte lijnen."

De gemeentes hebben ook de verantwoordelijkheid om schoolverlaters met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden. Staatssecretaris Jetta Klijnsma benadrukte dat iedereen een bijdrage moet leveren vanuit zijn of haar expertise. Sommige problemen moeten landelijk worden opgelost, maar andere problemen moeten lokaal en kleinschalig worden opgepakt. Want participeren is maatwerk