Afbeelding

Rooi op de kaart gezet door de fiets 4- daagse

Algemeen

Door: Nico van de Wetering

Sint-Oedenrode - Waar iedereen zijn best doet om Rooi op de kaart te zetten, daar slaagde de organisatie van de Rooise fietsvierdaagse meer dan voortreffelijk in. Geen winstbejag, geen eigenbelang maar gewoon mensen laten genieten van ons mooie Rooi.

Vier dagen lang kwamen ze naar Rooi. Zo'n duizend per dag. Allemaal Rooise mensen? Nee, helemaal niet. Uit het hele land kwamen de fietsers naar ons dorp. De routes waren prachtig, de organisatie met zijn honderden vrijwilligers klopte en de routes waren duidelijk uitgezet.

Rien Voets en de zijnen hadden het goed voor elkaar. Ik hoorde de loftrompet over dit evenement van mensen van buiten Rooi. Wat opviel waren de vele complimenten die je hoorde van mensen die bijna beroepshalve meerdere fietsvierdaagse in Nederland volgden. Rooi sprong er echt bovenuit. In Rooi was het het beste. Een gevoel van trots bekruipt je dan.

Toch was er ook een minpuntje: er was een mevrouw, ongelooflijk maar waar, die kwam terug van de fietstocht met een klacht, want ze had gehoord dat er 's morgens bij het vertrek een cake-je uitgedeeld was en dat had ze niet gehad. Verschrikkelijk toch? Haar stem deed vermoeden dat ze niet uit onze contreien kwam. Ik heb het er nog een beetje ingewreven door te zeggen dat het hele lekkere waren.

Rooi heeft dus, afgaande op de vele reacties, het meest aardige en beste fietsevenement van Nederland. Chapeau! Ge hoeft nie goed te zijn um d'n beste te zijn, zulang ge mer bitter bent dan de rest.