Afbeelding

Topgolf op Golfbaan de Schoot

Verenigingen

Sint-Oedenrode - Op Golfbaan de Schoot in Sint-Oedenrode zijn zondag 28 augustus enkele Nederlandse (oud-)topgolfers in actie te zien. Inder van Weerelt, Floris de Vries. Marjet van der Graaf en oud-topspeler Cees Renders en zijn zonen Iwan en Alexander doen mee aan het jaarlijkse Pro-Am toernooi. De topspelers spelen die dag samen met de beste 32 spelers van de club. Wie die 32 leden zijn, wordt 14 augustus, na de kwalificatiewedstrijden, bekend gemaakt.

De topspelers komen naar Rooi omdat één van de leden van Golfbaan de Schoot goede contacten heeft bij Golf Team Holland, een initiatief van de Nederlandse Golf Federatie. Golf Team Holland begeleidt beginnende professionele topgolfers bij hun internationale carrière. Onder anderen Joost Luiten en Anne van Dam, de huidige Nederlandse topspelers, hebben van Golf Team Holland deel uit gemaakt. Het Pro-Am toernooi wordt al jaren gehouden, maar sinds een paar jaar met dergelijke topspelers.

Van Weerelt, De Vries en Van der Graaf hebben op het hoogste Europese niveau gespeeld en het is volgens de organisatie uniek dat spelers van deze sterkte op de golfbaan aan de Schootsedijk in Sint-Oedenrode aan een wedstrijd deelnemen. Oud topspeler Cees Renders is momenteel de coach van de nationale Damesselectie van de Nederlandse Golf Federatie en doet me, samen met zijn zonen Iwan en Alexander. Drie leden uit één gezin die topspeler worden, mag ook als uniek betiteld worden.

Het Pro-Am toernooi is ook toegankelijk voor publiek; iedereen kan meelopen met één van de flights en/of kijken of de golfsport iets voor hem/haar is. Het toernooi begint om 10.00 uur en eindigt rond de klok van 17.30 uur.

Voor meer informatie: Peer Wouters (voorzitter van de Pro-Am commissie: telefoonnummer 06-53544047 of e-mail peer.hannie@kpnmail.nl.