Afbeelding

Anne Jansen naar NK

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend stond in het teken van de Brabantse kampioenschappen. Dit keer hoefden de Rooise ruiters en amazones niet ver te reizen. Buurvereniging Nijnsel wist een zeer geslaagd kampioenschap te organiseren.

Op zaterdag was het de beurt aan de ponyruiters. Evi de Beer kwam met haar pony Zimba uit in de klasse DE-L2. Tijdens de eerste proef werd een vijfde prijs behaald. Dit betekende dat deze combinatie tevens een tweede proef mocht rijden. Evi en Zimba werden deze proef tiende.

Op zondag was het de beurt aan de paarden. Laura Petersen weet al het hele seizoen goed te presteren en deed dat ook tijdens de kampioenschappen in Nijnsel. De eerste proef in de klasse ZZ-licht werd door Laura met haar paard Divident een mooie tweede prijs behaald. Vervolgens mochten Laura en Divident de Kür op muziek te rijden. Hier werd een derde prijs behaald. Uiteindelijk werd een bronzen medaille gewonnen. Laura Petersen en Divident hebben zich hiermee gekwalificeerd voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.

Anne Jansen en Madiba reden op zondag de springring binnen. Door hun foutloze ronde in de eerste manche mochten zij terugkomen voor de tweede manche. Ook deze wisten Anne en Madiba foutloos af te leggen. Na de tweede manche begon een spannende barrage. Anne en Madiba hadden hierin helaas een foutje. Anne Jansen en haar Madiba werden uiteindelijk zesde van Brabant en mogen naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.