Afbeelding

Opknapbeurt begraafplaats Knoptorenkerk afgerond

Cultuur

Sint-Oedenrode - Na de officiële sluiting van de begraafplaats heeft de stichting "behoud en exploitatie van de Knoptorenkerk" medio 2015 met deskundige hulp van Rinus van der Heijden een plan opgesteld om de begraafplaats bij de kerk opnieuw aan te planten en te bestraten.

Voor het maken van het noodzakelijke meubilair werd een beroep gedaan op de vrijwilligers van de stichting "d'n einder". Zoals bekend schenkt deze stichting niet alleen jaarlijks een aanzienlijk bedrag aan goede doelen maar kan menig instelling een beroep doen op de deskundigheid van de mensen van de werkplaatsen van "d'n einder", waarbij alleen de materiaalkosten voor eigen rekening komen.

Om de herinrichting van de begraafplaats helemaal af te ronden is er een achttal zitelementen en drie banken aan de tuininrichting toegevoegd. Met name Willy Vermelis en Leo van der Kallen van het kringloopcentrum hebben de uitvoering voor hun rekening genomen. De gebr. van Aarle hebben voor het benodigde hout gezorgd. Hierdoor is er weer een mooi stukje rooi ontstaan.
De Knoptorenkerk is meerdere malen per jaar voor publiek geopend, waarbij ook de toren kan worden beklommen.