Angkor Wat, Cambodja
Angkor Wat, Cambodja

De reis van mijn leven!

Toerisme

Sint-Oedenrode - Max Rooijakkers is zes maanden gaan backpacken in Azië, Australië en Nieuw Zeeland. Voor hem was dit de mooiste tijd van zijn leven.

"Ik wil graag Cambodja uitlichten omdat dat mijn favoriete Aziatische land blijkt. In Cambodja zijn veel minder mensen geweest ten opzichte van Thailand bijvoorbeeld. Ik ben alleen gaan backpacken en heb ontzettend veel plekken bezocht. Het was bijzonder om deel te mogen zijn van een totaal andere cultuur. Voornamelijk het Boeddhisme is heel 'populair' in Azië en dat is bijzonder. Ik vond het mooi om te zien hoe mensen zich redden zonder veel middelen. Sterker nog, de meeste zijn gelukkiger dan wij.
Tevens heb ik tijdens mijn reis ontzettend veel andere reizigers ontmoet. Ik heb in deze zes maanden zonder zorgen geleegd voor mijn studie, werk of andere problemen. Azië is namelijk veel veiliger dan veel mensen denken. Ik heb mezelf in deze tijd geen enkele keer onveilig gevoeld.
Ondanks dat ik maar twee weken in Cambodja ben geweest vind ik dit land zeker de moeite waard. Het land heeft heel veel te bieden en was voor mij in een aantal opzichten leuker dan buurlanden. Het is minder toeristisch, heeft prachtige stranden en steden, je kunt er lekker eten, en het land bevat heel veel cultuur. Bovendien waren de mensen ontzettend aardig en kon ik het erg goed met de jongeren vinden.
Vooral Angkor Wat heeft veel indruk op me gemaakt. Een verzameling tempels en het grootste religieuze monument ter wereld. Ook het verhaal over de Cambodjaanse burgeroorlog heeft veel indruk op me gemaakt. In Nederland weten niet veel mensen over deze gruwelijke tijd, maar in de tijd heeft het Khmer Rouge bijna twee miljoen Cambodjanen in vijf jaar tijd uitgeroeid. Ik ben daar ook naar het grootste massagraf geweest, dat heeft allemaal veel indruk op me gemaakt. Al met al een bijzondere tijd voor mij tijdens mijn trip."

Max' bucketlist

Zuid-Amerika
VS
Vietnam

Angkor Wat, Cambodja