Afbeelding

Rooise documentaire: Hoe is het om muziek te maken?

Cultuur

Sint-Oedenrode - Waarom zouden we muziek maken of hoe is het om te spelen in een fanfareorkest? Deze vraag stelde Luc van Eijk zich in aanloop naar het creëren van een documentaire voor zijn school.

Muziek is overal om ons heen. Of we nu op school of het werk zijn, in het weekend gezellig op pad, in de auto, overal luisteren we naar muziek. Maar hoe is het nu echt om zelf muziek maken. Wie zijn de mensen hierachter en waarom maken zij muziek? Luc stelde deze vragen aan verschillende leden - jong en oud - van Fanfare Nos Jungit Apollo. De club bestaat al meer dan 150 jaar en heeft daarin verschillende successen behaald onder andere op het wereldmuziek concours.

De laatste jaren wordt muziek maken steeds minder populair en hebben verschillende verenigingen waaronder ook het wel bekende Brabant Band het boek moeten sluiten. Steeds minder mensen hebben interesse in het maken van muziek maar luisteren er wel graag naar. Waarom luisteren als je het zelf ook kan en waarom is het goed voor je? Raakt u nieuwsgierig hoe het zou zijn om zelf muziek te kunnen maken en waarom je het zou moeten doen met alle voordelen van dien. Ga naar de website, fanfarenja.nl of zoek via Youtube naar "Spelen in een Fanfare" en ontdek waarom de musici van Nos Jungit Apollo het met passie en plezier doen.