v.l.n.r.: Elli de Rijk, Hannie Brok, Elske Huijberts en Corrie Haenen.
v.l.n.r.: Elli de Rijk, Hannie Brok, Elske Huijberts en Corrie Haenen.

Rooi Werkt kan door dankzij nieuwe subsidie

Zakelijk

Sint-Oedenrode – Toen de subsidie van Agri Food Capital voor Stichting Rooi Werkt op was, leek het einde nabij. Het bestuur klopte bij de gemeente Sint-Oedenrode aan en die schoot te hulp. Door een subsidieverstrekking van 50.000 euro kan de stichting in ieder geval door tot april 2017.

"Dat lijkt heel veel geld voor zo'n relatief korte periode en dat is het natuurlijk ook, maar iemand vanuit de WW aan het werk krijgen, scheelt de maatschappij juist veel kosten", onderbouwt wethouder Van Burgsteden. Dat is wat Rooi Werkt doet; mensen zonder uitzicht op een baan – om welke reden dan ook – toch aan het werk helpen. In het afgelopen jaar hielp de stichting 26 kandidaten succesvol aan een baan. Daar zaten ook leer-werkplekken bij en werkervaringsplekken. Van de 26 kandidaten waren er 11 ouder dan 50 jaar.
Die lijn wil Rooi Werkt doortrekken, met nog meer de nadruk op samenwerking. Met de WSD, met de Taalwerkplaats en met andere partners in Schijndel en Veghel. Wie weet wordt het format in een later stadium wel uitgebreid in heel Meierijstad. Rooi Werkt heeft inmiddels bewezen dat het format werkt.

Afbeelding