Afbeelding

"In je kracht"

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Tegenwoordig hoor je overal te pas en te onpas: in je kracht staan of iemand in zijn of haar kracht zetten. Het bekt lekker, maar wanneer je het zo vaak hoort, verliest het stiekem aan geloofwaardigheid. Toch is dat wat de verschillende disciplines binnen De Borgmolen met elkaar verbindt: 'wij zetten mensen in hun kracht'. Voor ons geen loze kreet, maar het fundament van persoonlijke ontwikkeling. Voor jong en oud.

Dat doen wij via deze wegen:

  • Vertrouwen laten groeien

Vertrouwen is de basis van elke relatie. Ook voor die met jezelf. Vanuit deze basis bepaal jij koers in het leven en trotseer je de beren die je onderweg tegenkomt. De Borgmolen wil je hierin ondersteunen, tools aanreiken en verder helpen op je pad. Vanuit een rotsvast vertrouwen dat jij zelf alle antwoorden en oplossingen in je hebt. Het gaat hierbij niet om goed of slecht. Maar dat je zelf de regie hebt over jouw leven.

  • Moed stimuleren

Er is moed voor nodig om te zijn wie je echt bent. Elke discipline binnen De Borgmolen gelooft in deze visie. Het is de basis van onze werkwijze. Vaak zoeken we de bevestiging bij anderen. Dat is heel menselijk. Even checken of je het goed doet. Wat vindt die ander ervan? Maar uiteindelijk zijn die andere meningen veel minder relevant. Jij bent zelf degene die de beslissing neemt. Vanuit jouw kracht.

  • Bewustzijn creëren

Als je iets oplost of ergens succesvol in bent, ben je dan ook bewust dat je dit zelf hebt gedaan. Dat bewustzijn van eigen kunnen, draagt bij aan jouw zelfvertrouwen. Dat kan er niet vroeg genoeg al inzitten. Wellicht dat het een vaardigheid is die je zelf pas op latere leeftijd eigen hebt gemaakt of nog aan het ontwikkelen bent. De Borgmolen kan jou hierin ook verder op weg helpen. Maar niet alleen voor jezelf is het fijn om bewust te zijn van je eigenwaarde. Juist voor kinderen is een goed zelfbeeld belangrijk voor de keuzes die zij maken in de rest van hun leven.

  • Balans ontwikkelen tussen geven en ontvangen

De Borgmolen helpt jou en jouw kinderen dit gevoel van eigenwaarde te stimuleren. Zodat kinderen van meet af aan vanuit eigenwaarde de balans kennen tussen geven en ontvangen. En dus zowel het belang van de ander als dat van zichzelf in acht nemen. Het is fijn om er voor een ander te zijn. Iemand te helpen, te stimuleren en te bemoedigen, maar daarbij heb je wel de erkenning van de ander nodig. Tegelijkertijd is het de kunst om jezelf kwetsbaar op te durven stellen, zodat ook anderen de kans krijgen om er voor jou te kunnen zijn. Zo ontstaat er een evenwicht in relaties en dat maakt ons authentiek. Die bijdrage die je aan elkaar mag leveren binnen relaties, maakt je tot een gelukkig mens.

Basis leggen voor eigenwaarde

Om de eigenwaarde van je kind te stimuleren, geef je het bijvoorbeeld ruimte om op zoek te gaan naar eigen oplossingen. Maar wel met de veiligheid van jou als ouder aan de zijde. Zo wordt er van binnenuit een sterke basis gelegd. De grondbeginselen waarop je als mens kunt groeien.

Wanneer een kind bijvoorbeeld hoopvol naar de juf kijkt met haar of zijn tekening en krijgt de opmerking: "Mooi! Maar wel een klein krasje." Dan onthouden de meeste kinderen 'dat kleine krasje'. De Borgmolen gelooft in complimenten geven, maar hanteert hierin een andere benadering. Als ouder zou je dan subtiel het verschil kunnen maken om de vraag te stellen: "Hoe tevreden ben je zelf met je tekening? En heeft de juf daar ook iets van gezegd? En wat vond je zelf van het krasje? Hoe zou je dat zelf kunnen veranderen? Of wil je het veranderen?" Het idee erachter is dat het kind zelf een goed gevoel overhoudt aan zijn of haar eigen kunnen. Het kind geeft zichzelf dan een compliment. Da's krachtige voeding voor een goed zelfbeeld.

  • Uitnodigen om te zijn wie je bent

Een positief zelfbeeld zorgt ervoor dat je het fijn hebt met jezelf. Dat je je vrij voelt, zonder belastende verplichtingen en overtuigingen. Je bent namelijk goed zoals je bent. Want je kunt het nog voor iedereen goed willen doen of andermans goedkeuring krijgen, uiteindelijk leef je je hele leven met jezelf. Dan kun je het beste het ook maar leuk met jezelf hebben en tevreden zijn met wie je bent. Met je kracht en zwakte. Als heel mens.

De Borgmolen heeft diverse therapieën, begeleidings- en coachingstrajecten, behandelvormen, maar ook workshops en cursussen die je bij deze persoonlijke ontwikkeling kunnen helpen.

Voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen!

"Er is moed voor nodig om te zijn wie je echt bent!"