Afbeelding

Tiona speelt voor duizenden bezoekers in Schijndel

Cultuur

Sint-Oedenrode / Schijndel - Nog nooit in het 18-jarig bestaan van het Nijnsels Blaasorkest Tiona heeft het voor duizenden bezoekers gespeeld, de komende zaterdag is dat het geval. Dan speelt het muziekgezelschap van 13.00 tot 15.30 uur bij De Wit in Schijndel, dat gedurende deze uren volgens CEO Mark de Wit door 5000 tot 8000 mensen zal worden bezocht. Het orkest is er al weken voor 'in training'; het zal een kleine 40 muzieknummers ten gehore brengen, waaronder voor het eerst een medley van bekende ABBA-successen.   

Het optreden van Tiona past in het promotiebeleid van de Schijndelse onderneming, die zich met 70.000 vierkante meter verkoopoppervlakte 'het meest complete kampeer-, tuin en sportwarenhuis van Europa' noemt. Ruim 10 keer per jaar trakteert het bedrijf aan de Rooiseweg het publiek met muzikaal entertainment van orkesten of zangers en zangeressen. Zo traden in het verleden al eens op Small Talk, Nobody en de Helgobra's.
Nu is dan aan de muzikanten van Tiona om de duizenden bezoekers met een spetterend optreden te vermaken. Op het repertoire van het Nijnsels orkest staan swingende evergreens, mooie ballades en gedurfde solostukken voor trompet, schuiftrombone en saxofoon. Bij De Wit speelt Tiona zaterdag een groot aantal bekende songs van gerenommeerde popartiesten, zoals Bruce Springsteen, Bryan Adams, Tina Turner, Bette Midler, Frank Sinatra, Demis Roussos, Duke Ellington, Caro Emerald en Kylie Minoque. Het zal herkenbare nummers ten gehore brengen van o.a. Coldplay, ABBA, Beatles, Queen, Deep Purple, The Blues Brothers en The Animals.