Afbeelding

Boskant krijgt haar eigen Ritakapel

Algemeen

Sint-Oedenrode - Over een paar weken, op zondag 24 juli, wordt in Boskant de Ritakapel ingezegend. Dat gebeurt tijdens een speciale openluchtmis, want zoals bekend heeft Boskant geen eigen kerk meer. Het sluiten van die kerk was voor een groep enthousiaste mensen uit Boskant reden om de doopkapel van de voormalige Ritakerk tot Ritakapel om te bouwen.

"Het is nog maar de vraag of we het nu nog voor elkaar zouden krijgen, om de doopkapel te verbouwen", vertelt Arie van Alebeek. Daarmee wil hij zeggen, dat het een dubbeltje op zijn kant was of de verbouwing door zou kunnen gaan. "Vanuit het bisdom was de laatste jaren vooral de tendens om kerkgebouwen te sluiten en slopen. Dat was ook het lot van de Boskantse kerk. Maar wij wilden zestig jaar geschiedenis niet zomaar verloren laten gaan. We zijn dan ook maar wat blij dat we de kapel voor Boskant kunnen behouden".

Samen met Jan van de Meulengraaf , nam Arie van Alebeek het initiatief om de doopkapel tot Ritakapel te verbouwen. Daarbij konden zij rekenen op ondersteuning van het parochiebestuur en pastoor/deken Vincent Blom. Al snel was een groep vrijwilligers opgetrommeld die deze klus graag wilde klaren. De groep bestaande uit timmerlieden, metselaars,  schilders, elektriciens, stratenmakers en een tekenaar om het plan op papier te zetten had elkaar snel gevonden. Misschien wel vermeldenswaardig is dat een aantal van de vrijwilligers die deze klus op zich had genomen, zestig jaar geleden als jonge jongens bij de bouw van de Ritakerk waren betrokken.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant