Peter Verkuijlen Moniek van de Meerakker en Huub van de Wijdeven
Peter Verkuijlen Moniek van de Meerakker en Huub van de Wijdeven

 'Loyaliteit aan de samenleving van groot belang'

Politiek

Sint-Oedenrode - Sociaal links, economisch rechts. Zo omschrijft lijsttrekker Peter Verkuijlen zijn partij Gemeentebelang Meierijstad. "We moeten goed zorgen voor mensen die het nodig hebben, maar er moet wel gewerkt worden. En de gemeente moet zorgen dat die werkgelegenheid gecreëerd wordt."

Tekst en foto: Tjanne Hartman

Gemeentebelang Meierijstad heeft inmiddels acht mensen in de gelederen. De partij is druk doende met het opstellen van het verkiezingsprogramma. De lijsttrekker is Peter Verkuijlen uit Sint-Oedenrode. Op nummer 2 staat Moniek van de Meerakker uit Eerde en de nummer 3 van de lijst is Huub van de Wijdeven uit Erp. De partij zoekt nog nadrukkelijk leden uit Schijndel en Veghel. "We willen dat elk (kerk)dorp in onze partij vertegenwoordigd is", zegt Verkuijlen. Gemeentebelang Meierijstad staat volgens de flyer van de partij voor 'een nieuwe politiek in een nieuwe gemeente. Daarvoor zijn nieuwe mensen nodig met een frisse kijk op de toekomst.'

Geen zwembad sluiten
Verkuijlen: "Ik ben groot voorstander van de fusie, maar ben tegelijkertijd verontrust: de fusie gaat voordelen opleveren, maar komen die ook terecht bij de burger?" Gemeentebelang Meierijstad wil zich hard maken om de voorzieningen in te kernen te verbeteren, en zeker niet te verminderen. "Meierijstad heeft dadelijk bijvoorbeeld drie zwembaden. Ik zie de bui al hangen dat er één of twee gesloten gaan worden. Dat zullen we nooit toelaten", zegt Verkuijlen. Verder constateert de partij dat steeds meer gepolariseerd wordt. "Daar doen wij dus absoluut niet aan mee", zegt Verkuijlen fel. "Wel vinden we loyaliteit aan de samenleving van belang. Als er 10 procent migranten zijn en 90 procent Nederlanders, dan moeten de migranten zich voor 90 procent aanpassen en de Nederlanders voor 10 procent. We pleiten er voor dat mensen elkaar waarderen naar wat ze doen, niet naar leeftijd, geslacht, huidskleur, religie of herkomst. Mocht een partij als Trots op Nederland aan onze verkiezingen meedoen, dan zullen ze aan ons een zware tegenstander krijgen."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende week