Silvie van der Schoot
Silvie van der Schoot

Feestweek bij Bloembinderij de Keizerskroon

Zakelijk

Terwijl bij de buren van de Jumbo druk wordt getimmerd aan een nieuwe winkel is Silvie van der Schoot blij dat zij dat achter de rug heeft. Drie maanden geleden werd haar zaak – Bloembinderij de Keizerskroon – onderworpen aan een uitbreiding en flinke verbouwing. Vanaf zaterdag gaat ze dat officieel vieren met haar klanten. Maar er is nog een reden voor een feestje. Silvie heeft de zaak alweer 12,5 jaar onder haar hoede.

Een krantenknipsel aan de wand vertelt het verhaal van de start, wat volgens de onderneemster nog zo kort geleden lijkt. "De winkel is een stuk volwassener geworden", merkt Silvie ervaren op. "Vooral na de verbouwing. Nu hebben we eindelijk de uitbreiding die we zo hard nodig hadden. Soms zeggen mensen wel eens 'Waarom ga je niet naar het centrum?' Maar ik zit hier perfect! Er is voldoende parkeergelegenheid waar geen blauwe schijf voor nodig is, we zitten middenin een woonwijk en dichtbij de scholen. De mensen weten ons goed te vinden." Opvallend in de winkel is de prachtige grote schuurdeur. Een knap staaltje inventiviteit, want achter de deur werkt ze met haar team aan de mooiste bloemencreaties. Silvie: "Ik ben erg blij met mijn mensen. Rian, Judith en Iris werken hier al een hele tijd en in april is Harriet weggegaan. Ze heeft vanaf de start met mij gewerkt." De zaak staat vol mooie spullen en natuurlijk eisen bloemen de aandacht op. Vooral de grote bloemenhoek is imponerend. "De verbouwing was pittig, maar ik heb het aan mijn vader en mijn ooms te danken dat alles in een week af was. Zij hebben echt keihard gewerkt."
Zaterdag aanstaande zorgt De Keizerskroon voor lekkere hapjes en een drankje en kunnen kinderen geschminkt worden. Volgende week woensdag wordt dat feestje herhaald. Dat is nog niet alles, want de spectaculaire aanbiedingen in diezelfde week zijn reuze interessant!