Het team van Fysiorooi met Luc vooraan in het midden
Het team van Fysiorooi met Luc vooraan in het midden

Van klassiek naar modern

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Luc van Kruijsdijk was in zijn tijd als fysiotherapeut in dienst al een man met een visie. Door zijn vakmanschappelijke voelsprieten uit te zetten én deze te vertrouwen, ontplooide hij een visie die hij wilde verwezenlijken. Inmiddels is het tien jaar later. Is die visie tot volle wasdom gekomen? Ja, Fysiorooi draait op volle toeren op een manier zoals Luc altijd voor ogen heeft gehouden. Helemaal klaar is de ontwikkeling echter nooit, weet de ondernemende therapeut als geen ander.

Bach, Van Geel en van der Weijde was vroeger een fysiotherapiepraktijk met een enorme staat van dienst. Luc werkte er vijf jaar. Hij schrikt er zelf bijna van. "Dat wil zeggen dat ik inmiddels alweer vijftien jaar in het vak zit", denkt de Rooienaar hardop, want Fysiorooi bestaat dit jaar tien jaar. Direct noemt hij het verschil op tussen zijn voorgangers en zijn eigen visie. "In die tijd werden fysiotherapeuten geacht alles te kunnen. Ik wilde het graag veranderen van klassiek naar modern. Dat wil zeggen: meer de diepte in dan de breedte. Ik had een praktijk voor ogen met gespecialiseerde therapeuten. Daar ben ik aan gaan werken."
Toen Luc aan het begin stond van zijn carrière was het niet direct zijn bedoeling om een eigen praktijk te starten. Hij is er naar eigen zeggen ingerold. "Learning by doing", zo zegt hij het zelf. Luc begon Fysiorooi op de plek waar hij werkte, aan de Oranje Nassaulaan. In oktober 2008 verhuisde hij met zijn team naar de huidige locatie in Odendael. Het bleek een gouden zet. "Je wilt op een gegeven moment toch echt iets voor jezelf en deze locatie is natuurlijk super. Deze kans wilde ik niet laten schieten. Alles is ontzettend dichtbij, waardoor de lijntjes kort zijn." Fysiorooi groeide gestaag. Het ene na het andere specialisme werd aan het team toegevoegd. Inmiddels werkt Fysiorooi met zes therapeuten en een baliemedewerkster. Luc: "Ik zie graag dat we een gespecialiseerde praktijk zijn met fysiotherapeuten die dat onderbouwen. De één is gespecialiseerd in geriatrie, de ander in manuele therapie, nog een ander richt zich op nek- rugklachten en weer een andere therapeut heeft lymfedrainage als specialisme. Soms overlappen problemen elkaar en is het beter om een collega mee te laten kijken. We springen bij en zijn niet bang om bij de huisarts binnen te lopen. Andersom gebeurt dat overigens ook. Die samenwerking verloopt perfect en het is alleen maar ten goede voor de patiënt."
De therapeuten blijven zich ontwikkelen. Ze zijn aangesloten bij landelijke netwerken en krijgen daar constant bijscholing. Bovendien moeten ze blijven scoren om daar bij te blijven. Zo blijft de kennis hoog en kunnen mensen met nek- knie- rug- of hoofdpijnklachten geholpen worden. Ouderen zijn bij Fysiorooi op het juiste adres voor ouderdomsproblemen in het lichaam en sportblessures zijn eveneens een specialisme. Het geeft maar weer eens aan hoe ver de kennis reikt bij Luc en zijn team. "Nu is het doel om van specialisme naar specialiteit te gaan. Specialisme alleen (puur de titel die een therapeut heeft) is niet genoeg. Specialiteit (de specifieke kennis van één onderdeel) is des te belangrijker. Daar werken we hard aan, iedere dag!"

Fysiorooi, Neulstraat 23, Sint-Oedenrode, 0413-473196, www.fysiorooi.nl