Arno en Cis voor hun zaak
Arno en Cis voor hun zaak

"We hebben veel mensen van de bank gekregen"

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Zo'n drie jaar geleden gooide Arno de Leijer zijn roer om. Jarenlang werkte hij in de zorg, maar hij koos er voor om samen met zijn vrouw Cis een horecazaak te beginnen in hartje Sint-Oedenrode. Café de Ossekop werd geboren om de wat oudere doelgroep te bedienen. Na drie jaar ziet Arno dat hij op de goede weg is. "Ons concept slaat steeds beter aan. Dat merken we aan de waardering die mensen uitspreken."

Het concept is even duidelijk als uitnodigend. Café de Ossekop is een eet- én muziekcafé. Arno: "Voor sommigen mensen is dat even wennen, vooral in een dorp, maar in de stad zie je de combinatie vaker. Hier kunnen mensen informeel een hapje eten en genieten van live muziek. Vrijwel ieder weekend brengen we rock & roll, blues of jazz. Het slaat steeds beter aan. We hebben veel mensen van de bank gekregen en ook onder de bands staan we redelijk hoog aangeschreven. Ze spelen hier graag om de goede sfeer." Daarmee slaat Arno de spijker op zijn kop. De Ossekop zit vaak gevuld met veertigplussers die van live muziek houden. Ze kunnen er een plezierige stap terug in de tijd doen en wagen er een danspas. Dat maakt De Ossekop het enige café in Rooi waar nog echt gedanst wordt.

Ook tijdens de grote evenementen is De Ossekop in trek. "Voor mij zijn dat de mooiste momenten", verklapt Arno. "Als je ziet hoe gezellig en druk het hier is tijdens Carnaval, Koningsdag en Kermis. Dat is echt geweldig!" De dankbaarheid is bij Arno en Cis groot. "We begonnen als 'groentjes', maar we hebben van Sint-Oedenrode toch de kans gekregen. Het is vaak niet makkelijk geweest, maar we zijn op de goede weg. Nog steeds zie ik mijn vaste klanten en komen er iedere week nieuwe gezichten bij." De komende jaren willen Arno en Cis een gevarieerd muziekprogramma blijven brengen. De bierkaart is flink uitgebreid en wordt nog verder uitgebreid een ook met het eten blijven ze variëren. "We stemmen af wat we van onze klanten horen, want naar hen luisteren we goed", zegt de trotse uitbater tot slot.