MHC laat dure punten liggen

Zure nederlaag mannen MHC

Voor de mannen van Rooi heren 1 stond er dit weekend een echte kraker op het programma. Rooi staat met 3 punten meer dan MOP 1 plek boven de degradatiestreep. De punten waren dus hard nodig in het kamp van Oedenrode. Ook Concordia, de tegenstander, had de punten nodig om nog kans te maken niet te degraderen. Een beladen wedstrijd zou het dus worden.

Rooi kwam goed uit de startblokken en was meteen gevaarlijk. Een strafcorner werd behaald en benut. En zo stond Rooi binnen 5 minuten al op 0-1. Rooi bleef ook daarna gevaarlijk en was uit een 2e strafcorner dichtbij een 0-2. Daarna zakte het spel wat in en kon Concordia steeds meer mee hockeyen. Concordia kreeg in de 21ste minuut haar eerste strafcorner. Deze werd gestopt maar uit de rebound werd gescoord, 1-1. Rooi kreeg nog een strafcorner en deze ging centimeters naast het doel. 1-1 was dan ook de ruststand. In de kleedkamer werd benadrukt dat er meer pit in het spel van Rooi moest komen de 2e helft. Dit gebeurde, Rooi zette de verdediging van Concordia onder druk. Maar een doelpunt bleef uit. Concordia kon niet echt meer opbouwen en een 2e doelpunt van de kant van Rooi hing in de lucht. Maar de tijd tikte gestaag door zonder dat er doelpunten vielen. En 1 minuut voor tijd sloeg dan toch het noodlot toe, Concordia scoorde de 2-1. Het doemscenario had zich voltrokken, ontgoochelt en met lege handen liep Rooi van het veld af. Wetend dat er nog heftig gevochten zal moeten worden om degradatie te voorkomen. Een klein gelukspuntje was dat MOP ook verloren had.