Afbeelding

Succesvol weekend voor Rooise amazones

Sport

Sint-Oedenrode - Ondanks de onstuimige weersomstandigheden van het afgelopen weekend werd er goed gepresteerd door de amazones van Rooise bodem. In Mierlo vond van donderdag tot zondag het Nederlands kampioenschap springen plaats. De top van Nederland streed voor het Nederlands kampioenschap, wat in dit olympisch jaar extra spannend was. Naast het Nederlands kampioenschap was er in Mierlo tevens aandacht voor de basiswedstrijdsport.

Op vrijdag werd de klasse M verreden in Mierlo. Maar liefst 140 combinaties namen hier aan deel. Naast foutloos blijven moest een snelle tijd worden neergezet om bij de prijswinnaars te eindigen. Julia Geers en haar paard Darwin wisten twee foutloze en snelle rondes te rijden. Dit werd beloond met een mooie vijfde prijs. Op zondag werd de klasse L verreden in Mierlo. Monique Verhoeven en haar paard Florian mochten pas als 141e starter het parcours binnen. Ondanks de dreigende lucht en de harde wind reden zij twee razendsnelle en foutloze rondes welke goed waren voor een tweede plek. Ook Isabel Geers en haar Alexander namen deel aan de L rubriek in Mierlo. Na twee foutloze rondes werden zij negende.

Anne Jansen vertrok op zondag met haar paarden naar de springwedstrijd in Schaijk. In de klasse BB startte zij haar jonge paard Hirkowitz. Zij reden een mooie foutloze ronde welke werd beloond met een eerste prijs. Met haar paard Madiba werd gestart in de klasse L. Ondanks de hagelbui die net viel tijdens hun rit bleven ook zij foutloos en werden zevende. Suzanne Klomp vertrok naar de dressuurwedstrijd in Best. Ondank dat Suzanne en haar paard Annatrichta een lange tijd niet op wedstrijd waren geweest en wisten zij 189 punten te behalen in de klasse M1. Dit was goed voor een tweede prijs.