Kyro van Schijndel
Kyro van Schijndel

BMX FCV dn Urste

Sport

Sint-Oedenrode - In het weekend van 23 en 24 april werd in Ahnatal (Duitsland) onder zeer winterse omstandigheden de eerste 3-Nationscup van 2016 gereden. Een wedstrijd tussen Nederlandse, Duitse en Belgische rijders, er zijn er 3 in totaal, in elk land 1 wedstrijd. Op zaterdag was het koud maar bleef het gelukkig gedurende de dag droog, pas tegen de avond begon het te regenen. Op zondag werden de omstandigheden wel erg winters, het was amper 2 graden boven nul en het begon ook nog eens flink te sneeuwen.

Ondanks het winterse weer waren er toch veel deelnemers, de grootste leeftijdsklasse was Boys 13/14 jaar, er waren maar liefst 97 inschrijvingen. Alex Veldt (Cruiser 45+) reed in de manches 6-5-5. De Cruisers reden alleen op zaterdag. Lex Veldt, Bas Verhagen en Kyro van Schijndel kwamen alle drie als jongste rijder uit bij de Boys 13/14 jaar, zij moesten het dus opnemen tegen jongens die een jaar ouder zijn dan zij, een groot verschil op deze leeftijd, waardoor het al een enorme knappe prestatie is om verder te komen dan de manches. Lex Veldt reed op zaterdag 5-4-4 en plaatste zich hiermee net niet voor de 1/8e finale, op zondag kwam hij met drie keer een 4e plaats wel door de manches heen, hij werd 6e in de 1/8e finale. Bas Verhagen plaatste zich met een 3-2-3 in de manches op zaterdag voor de 1/8e finale, hierin werd hij 6e. Ook op zondag ging het goed, hij werd in de manches 4-3-5, in de 1/8e finale raakte hij eventjes buiten de baan daardoor werd hij 6e.

Kyro van Schijndel had het op zaterdag ook erg zwaar, ook hij plaatste zich net niet voor de 1/8e finale met een score van 5-5-4 in de manches. Op zondag werd hij 3-4-4 in de manches en plaatste zich hiermee voor de 1/8e finale, hierin werd hij 4e. In de kwartfinale werd hij 8e.

De volgende wedstrijd is een EK ronde in Kampen het weekend van 29/30 april en 1 mei.