Rhode laat kostbare punten liggen

Kostbare nederlaag Rhode tegen Boekel Sport

Rhode verloor kostbare punten tegen Boekel Sport. In december in de laatste wedstrijd voor de winterstop verloor Rhode ook al van Boekel Sport, toen was het wat ongelukkig, nu was op basis van de eerste helft eigenlijk weinig op de zege af te dingen. Gelukkig leverde 3 van de belangrijkste belagers ook punten in zodat uiteindelijk de schade nog een beetje meeviel. Margriet en Avanti speelden gelijk, Stormvogels verloor, alleen DAW deed goede zaken en won en verkleinde de achterstand tot 5 punten.

Boekel Sport liet al meteen zien dat het voor de overwinning was gekomen en trok volop ten aanval, dit leverde in de 5e minuut al een eerste kansje op. Rhode herstelde zich daar wel van en kreeg meer balbezit. Er kwamen een drietal kleine kansen, maar die leverden allemaal niets op. Halverwege de 1e helft nam Boekel Sport weer het initiatief over. In de 28e minuut brak een aanvaller door, maar zijn schot werd gestopt, de volgende mogelijkheid kwam uit een vrije trap die via een speler over ging. Rhode leek nog ongeschonden de rust te gaan halen, maar in de 43e minuut werd deze illusie verstoord, uit een vrije trap kon Noud v Stiphout de bal met het lichaam in het doel werken, 0-1. Hierna kreeg Kyron Brus nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging net over.

In de tweede helft begon Rhode een stuk overtuigender. Kyron Brus kreeg al na een paar minuten opnieuw een kans en een paar minuten later had Rhode pech toen Mart Krüsemann met een kopbal uit een vrije trap de lat raakte. Daarna had Rhode voldoende balbezit, maar de scherpte ontbrak en er kwamen net als voor rust niet echt serieuze kansen. In de 81e minuut kon Boekel Sport dan ook de strijd beslissen. De bal werd opgepikt uit een aanval van Rhode en via een snelle counter stormden 2 aanvallers op het Rhode doel af en Joris Polman voltrok het vonnis, 0-2.

Toen kreeg Rhode in de slotminuten nog wel 3 goede kansen, het eerste schot ging naast, de tweede doelpoging was wel raak, maar werd afgekeurd wegens buitenspel en de laatste kans werd uit een scrimmage van dichtbij overschoten. Zondag staat voor Rhode de uitwedstrijd tegen Stormvogels op het programma. Rhode zag door de nederlaag de voorsprong slinken van 7 naar 5 punten. Op zich met nog 3 wedstrijden te gaan een mooie marge, maar Rhode heeft nog wel een heel lastig programma tegen ploegen die allemaal, samen met Margriet, nog kanshebber zijn. Stormvogels kreeg zondag een flinke oorwassing van FC Uden dat maar liefst 2-7 won.