VV Nijnsel/TVE Reclame zeer efficiënt

Het was een jaar geleden dat zowel Nijnsel als EMK op maandag het behaalde kampioenschap aan het vieren waren. Door een noodlottig ongeval kwam op die dag spits Ruud Bijsterveld van EMK om het leven. Zondag werd daar terecht uitgebreid bij stilgestaan.

Voor de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte met een fantastisch spandoek voor Ruud. In de 9e minuut werd het spel onderbroken voor een welverdiend applaus om hem waardig te gedenken. Hieruit blijkt hoe betrekkelijk het spelletje voetbal uiteindelijk is. Nu de wedstrijd. Op een moeilijk bespeelbaar veld was het EMK dat de lange bal hanteerde op de Rick Smits van Nuenen. Nijnsel - dat de wind tegen had - hield het veld klein en probeerde te voetballen maar dat ging zelden goed. EMK werd gevaarlijk uit corners en vrije trappen, maar het vizier van de tegenstander stond niet op scherp. Na 37 minuten werd Toby Verhoeven aangespeeld. Met een slijtende pass zette hij Leon Peters aan het werk. Leon zag dat de keeper uit kwam en met een magistrale "Pirlo" lob van grote afstand gaf hij de goalie het nakijken. Net voor rust volgde een goede aanval over links. Na een kluts kwam de bal voor spits Stefan Hulsen. Hij wist wel raad met deze buitenkans en met zijn chocoladebeen zorgde hij voor de 0-2 ruststand. Nijnsel begon redelijk na de lauwe thee, maar EMK maakte onverwacht de aansluitingstreffer. Hierna bleef de thuisploeg gevaarlijk en sprong het zeer onzorgvuldig met de geboden kansen om. De gelijkmaker hing in de lucht, maar zoals zo vaak gebeurde het tegenovergestelde. Een lange bal belandde bij Stefan Hulsen en met een magistrale hakbal zette hij Toby vrij voor de keeper. Toby rondde de geboden mogelijkheid bekwaam af waardoor Nijnsel/TVE Reclame een grote stap zet richting nacompetitie. Volgende week komt Bladella op bezoek in het bijna onneembare fort in Nijnsel. Na 23 wedstrijden en 45 punten zal de thuisploeg er alles aan gaan doen om de nacompetitie te bereiken. Een topprestatie die we als Nijnsel moeten koesteren maar waar we vooralsnog geen genoegen mee nemen.