Dames 1 verliest derby

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen MEP, Boxtel, op het programma. De uitwedstrijd was een mooie wedstrijd voor het publiek. De teams zijn aan elkaar gewaagd, dat beloofde wat!

Sint-oedenrode begon fel aan de wedstrijd, misschien wat te fel. De press stond niet goed bij de thuisploeg. Daarbij kwam kijken dat MEP het speelveld groot maakte, waardoor ze vrij spel hadden. Oedenrode kreeg geen grip op de wedstrijd. Hier maakte MEP gebruik van. Door een backhandschot wist de bal het doel te bereiken, 0-1. Het spelbeeld bleef hetzelfde. MEP drukte een stempel op de wedstrijd met wederom een doelpunt. Langzaam kreeg Oedenrode meer grip. Er werd beter gepasst en gecombineerd. Dit resulteerde in een aantal serieuze kansen.
De tweede helft werd door Oedenrode net zo energiek gestart als eind eerste helft. Door strakke lange ballen langs de lijn van onder andere Sabine Kuhne en Pleun de Leijer, wisten de spitsen een dreiging te vormen in de cirkel. De Rooise dames bleven geduld houden en de bal het werk laten doen. Dit resulteerde in mooi uitgespeelde combinaties. Door een weergaloze actie van Elles Kraayvanger over de achterlijn, wist zij Corinne van Uden te bereiken die de bal met een sliding binnen tipte. In de eindfase kwam de spanning weer terug in de wedstrijd met kansen over en weer. Door een afspeelfout in de defensie wist MEP gemakkelijk de 1-3 binnen te tikken.
Met nog drie wedstrijden op het programma weten de dames wat hen te doen staat. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Concordia Roermond op het programma. Een team dat absoluut niet onderschat mag worden!