Afbeelding

Bas Verhagen terug na sleutelbeenbreuk

Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 17 april werd in Dedemsvaart de tweede TC van 2016 gereden. Er konden flink wat punten verdiend worden voor de nationale ranglijst waarmee men zich kan plaatsen voor het NK en/of EK. De omstandigheden waren zwaar.

Alex Veldt (Cruisers 45+) werd in de manches 3x vijfde. Lex Veldt (Boys 13 jaar) reed eveneens 3x een vijfde plaats in de manches. Bas Verhagen (Boys 13 jaar) heeft net voor de start van het seizoen zijn sleutelbeen gebroken, waardoor hij de eerste wedstrijden heeft moeten missen. Hij is er aan geopereerd en zat na 4 weken weer voor het eerst op de fiets. Nadat hij in de eerste manche als vierde over de streep kwam, viel de grootste spanning bij hem weg en daarna ging het steeds beter. Met een derde plaats in de 2e manche en een keurige tweede plaats in de 3e manche plaatste hij zich glansrijk voor de kwartfinale. In de kwartfinale was hij jammer genoeg slecht weg bij de start waardoor hij op een 6e plaats belande.
Kyro van Schijndel (Boys 13 jaar) reed erg sterk in de manches. Met 3x een tweede plaats plaatste ook hij zich voor de kwartfinales. Helaas voor hem ook geen al te beste start in de kwartfinale waardoor hij genoegen moest nemen met een 5e plaats en hij greep zo net naast een startbewijs voor de halve finale. Jelle van Delft (Boys 15 jaar) reed in de maches 3-4-4, in de kwartfinale werd hij nipt 5e.
De volgende wedstrijd is een 3-Nationcup in Ahnatal (D). Ook hier kunnen weer de (brood)nodige punten verdiend worden. Bas Verhagen en Kyro van Schijndel zullen aan deze wedstrijd gaan deelnemen. Zij hebben zich beiden al geplaatst voor het NK, maar kunnen zeker nog wat punten gebruiken voor deelname aan het EK.