Boskant 2 behaalt 3 belangrijke punten

Boskant - Geen programma voor Boskant 1 afgelopen zondag, maar toch een bijdrage van vv Boskant. Deze keer van Boskant 2 dat wekelijks stevig aan de bak moet om zich te handhaven in de reserve 3e klasse G.

Afgelopen weekend stond de uitwedstrijd tegen SC Helmondia op het programma. De openingsfase was voor de thuisclub. Dat resulteerde al na 10 minuten in een 1-0 voorsprong toen uit een strakke voorzet vanaf links de bal snoeihard voorbij keeper Geert Foolen werd gekopt: 1-0. Natuurlijk een tegenvaller voor Boskant 2. Maar het team rechtte de rug en ging met veel energie op zoek naar de gelijkmaker. Die viel al in de 18e minuut. Na een overtreding binnen de 16 ging de bal voor Boskant op de stip. Ruud van der Zanden bleef er koel onder en schoot onberispelijk binnen: 1-1. Boskant 2 was na de gelijkmaker de betere ploeg, maar kon dat niet omzetten in doelpunten. Omdat de thuisclub ook niet scoorde was de 1-1 dus ook meteen de ruststand.
Boskant creëerde ook na rust de beste kansen. In de 60e minuut was het raak; na een goede pass van Daan Rovers kwam Emiel van den Elsen goed voor z'n tegenstander en wist de bal knap tegen het net te werken: 1-2. In de 75e minuut ging de wedstrijd op slot. Na een slalom in het Helmondse 16 meter gebied  werd Daan op onreglementaire wijze onderuit gehaald. Ruud herhaalde z'n kunststukje en schoot ook z'n 2e penalty tegen de touwen: 1-3. De verdediger van SC Helmondia kreeg trouwens ook rood, zodat de thuisclub met 10 man verder moest. Het laatste kwartier leverde geen doelpunten meer op zodat Boskant 2 opnieuw 3 punten aan het totaal kan bijvoegen.

Door deze overwinning heeft Boskant 2 nog alle mogelijkheden om nacompetitie voor degradatie te ontwijken. Liefst 7 teams (puntenaantal van 25 tot 29) nemen nog deel aan het "gevecht". Aanstaand weekend is het team vrij. Daarna heeft het nog 2 finales te gaan!

Boskant tegen SES
Voor Boskant 1staat aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen SES 1 op het programma. Een pittige tegenstander die de 2e plaats op de ranglijst in neemt. De uitwedstrijd ging (vrij) kansloos met 3-0 verloren. Boskant staat vrij, dus kan zonder al te veel zenuwen naar de wedstrijd toeleven. De kans dus om revanche te nemen. Het zou best nog eens een leuke wedstrijd kunnen worden!