KV Rooi laat belangrijke punten liggen

Nijnsel - KV Rooi moest het zondag opnemen in een thuiswedstrijd tegen Heumen. Dit was een belangrijke wedstrijd voor allebei de teams die aan elkaar gewaagd zijn. Hierdoor begon de wedstrijd meteen fel en maakte Heumen al snel het eerste doelpunt. Rooi gaf daar meteen antwoord op door een strafworp te benutten. Heumen bleef de gehele eerste helft voorstaan, maar KV Rooi kon bijblijven. Zo was de ruststand 4-5 in het voordeel van Heumen.

De meiden van KV Rooi waren fel en gedreven om deze wedstrijd binnen te slepen. Dit kon echter alleen als de kansen afgemaakt zouden worden, wat de eerste helft niet lukte. Zo ging KV Rooi met zelfvertrouwen de tweede helft in, maar Heumen was net iets doelgerichter en maakte de kansen die het kreeg wel af. Zo was het al snel 4-7 in de tweede helft. Rooi gaf Heumen niet de kans om veel verder uit te lopen, hierdoor was het de gehele wedstrijd erg spannend. Zo werd het weer 6-7.
Wanneer het einde van de wedstrijd naderde stond het 10-11 toen KV Rooi een strafworp kreeg die de wedstrijd kon kantelen, maar door deze enorme druk kon de strafworp helaas niet benut worden. Hierdoor kon KV Rooi de dames van Heumen niet onder druk zetten en bleven ze achter de feiten aanlopen. In de slotfase waren er nog veel kansen aan de kant van KV Rooi, maar helaas bleef Heumen de voorsprong behouden. De eindstad was 11-13. Aanstaande zondag zal het weer een spannende wedstrijd worden. KV Rooi zal het in een uitwedstrijd opnemen tegen Corridor, die op de huidige tweede plek staan. KV Rooi moet nog ergens punten zien te pakken om in de hoofdklasse te kunnen blijven korfballen, waar de dames van Rooi volgende week zeker voor gaan strijden.