Afbeelding

Tweemaal goud en tweemaal zilver bij rayonkampioenschappen

Sport

In het weekend waren de rayonkampioenschappen 25 meter 1 pijl. Bij de aspiranten schoot Rick van de Mortel in Veldhoven. Zijn score over 25 pijlen was 140 punten. Hij won een zilveren medaille bij de aspiranten t/m 10 jaar.

Tim Hulsen en Dione en Floris Mesu schoten bij de cadetten in Drunen. Tim en Dione schieten in de 2e klasse. Met een score van 380 punten werd hij 18e. Dione schoot 435 punten en werd rayonkampioen. Floris schiet in de 1e klasse. Hij schoot 431 en werd 6e. Simon Boersbroek schoot in Zaltbommel bij de junioren 2e klasse. Met 410 punten won hij de zilveren medaille. Martie Verhoeven schiet in de 4e klasse senioren. Hij mocht ook naar Zaltbommel. Met een score van 439 punten werd hij rayonkampioen. De Rozelaer heeft dinsdagmiddag 'n wedstrijd geschoten. Winnaar was Antoon Vervoort met 221 punten. Overige scores: Martie Verhoeven 208, Antoon Hermes 208, Jan van Erp 201 en Leo van Breugel 201.
Op vrijdag werd op dartblazoenen geschoten. Winnaar was Theo Passier met 915 punten. De overige klassering: William Huyberts, Martie Verhoeven, Mark Kuys, Antoon Hermes, Marjelein Verhoeven, Antoon Vervoort, Jerica van de Mortel en Jos van den Berg.
Op zondag was in Almere de eerste Lowlands Shootout van 2016. Namens Ontspanning namen Floris Mesu en Piet en Sjef van den Berg hieraan deel. Floris schoot in totaal 503 punten in de kwalificatie. Dat was goed voor een 41e plaats bij de heren recurve. Piet schoot 583 punten, goed voor een 25e plaats. Deze beide jonge schutters gingen dus helaas niet door naar de finales. Sjef schoot 672 punten en ging als eerste geplaatst naar de finale. Hij wist alle vier de finales te winnen met 6-2, 6-0, 6-0 en 6-2. Hij schreef de eerste LLSO dus op zijn naam. Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel en op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond voor de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.