Afbeelding

Roois gezin aan het woord in brochure De Blauwe Kei

Cultuur

Sint-Oedenrode / Veghel - Op woensdag 20 april verschijnt de nieuwe seizoensbrochure van Theater De Blauwe Kei. Ter ere van het 50-jarig jubileum van het theater heeft de brochure een jubileumtintje gekregen. Een van de manieren waarop dit is gedaan is door een aantal theaterbezoekers, waaronder de familie Schoenmakers-Bax uit Sint-Oedenrode, aan het woord te laten.

Al jarenlang bestaat in de brochure het item 'Thuis in De Blauwe Kei'. Dit betreft een artikel waarin een artiest, die regelmatig in het Veghelse theater te gast is, toelicht waarom hij/zij van theater houdt en waarom diegene graag in De Blauwe Kei komt. In de jubileumeditie van theaterseizoen 2016-2017 heeft De Blauwe Kei ervoor gekozen om juist een aantal trouwe bezoekers aan het woord te laten. Velen van hen voelen zich immers ook 'Thuis in De Blauwe Kei'. Zo ook Ingeborg en Pieter die met grote regelmaat het theater bezoeken met hun twee kinderen Cindy (8 jaar) en Jasper (5 jaar). "Voor de kinderen is naar het theater gaan een gezellig middagje uit en ze ervaren het echt als een feestje", aldus Ingeborg. Het tweetal brengt echter ook zonder hun kinderen regelmatig een bezoek aan De Blauwe Kei. "Wij vinden theater gewoon heel leuk." Het gezin ontving van Yan van der Heijden, directeur van De Blauwe Kei, het eerste exemplaar van 'hun' brochure.

Het nieuwe theaterprogramma van seizoen 2016-2017 is te bekijken op www.blauwekei.nl. De theaterbrochure wordt in week 16 huis-aan-huis verspreid, maar is ook aan te vragen via www.blauwekei.nl.