KV Nijnsel opent buitenseizoen met zwaarbevochten overwinning.

Nijnsel - De eerste wedstrijd van de buitencompetitie stond weer op het programma. Alico uit de buurgemeente Schijndel was de tegenstander. Dat Alico één punt boven Nijnsel stond op de ranglijst, zorgde ervoor dat dit meteen een belangrijke wedstrijd was om de vierde plek.

Nijnsel had ruim 20 minuten nodig om de scoren te openen. Marlou van de Vleuten mocht dit doelpunt op haar naam schrijven. Hier antwoordde Alico direct op en ze namen de voorsprong over. Met wat meer felheid ging Nijnsel in de aanval. Met een goede combinatie kwamen de dames van KV Nijnsel op gelijke hoogte. Er waren genoeg kansen aan beide kanten, maar het vizier stond niet op scherp. Toch was het Nijnsel die opnieuw de voorsprong pakte en met 2 tegen 4 werd er gerust.

Meer rust, en het schot moest preciezer. Dat waren de tips die coach Bert meegaf. Met vastberadenheid om de punten mee naar Nijnsel te nemen werd er gestart aan de tweede helft. Het was echter Alico die de schoten ging benutten en Nijnsel keek binnen no-time tegen een achterstand aan. Aan beide kanten werden uiteindelijk nog wat schoten benut. Met nog één minuut te spelen was de stand 6-6. Met een doorloopbal van Myrna Foolen was het Nijnsel dat aan het langste eind trok en mocht zegevieren! 6-7 was de eindstand en KV Nijnsel nam de punten mee naar huis.
Doelpunten: Myrna Foolen (3x), Marlou vd Vleuten, Selly van Roosmalen, Anne Sijbers en Nicole de Koning (1x).