SDDL en Boskant deelden de punten

Boskant deelt de punten

Boskant - Vooraf was niet helemaal te voorspellen hoe de wedstrijd zou verlopen. SDDL is voor Boskant, zeker fysiek gezien, een lastige tegenstander. Bovendien moest worden afgewacht of de opgaande lijn, na de winst op NLC'03, kon worden doorgezet.

Voor rust was het in ieder geval een gelijk opgaande wedstrijd met veel inzet aan beide kanten. De eerste serieuze kans in de wedstrijd, in de 25e minuut, betekende ook meteen een doelpunt. Na een foute pass aan Boskant zijde was voor aanvoerder Ties Klievink de weg vrij naar het Boskant doel. Zijn breedtepass op de meegelopen Jordy de Loyer kon door laatstgenoemde eenvoudig worden binnengetikt: 1-0. De vreugde voor de thuisclub duurde maar enkele minuten. Na een goede aanval van Boskant werd de bal, na een overtreding op Jim van der Zanden, op de stip gelegd. Roy van der Linden bleef kalm en gaf doelman Maarten Megens het nakijken: 1-1. In de 30e minuut kwam Boskant op voorsprong. Na een hoge voorzet van Roy wist Emiel van den Elsen de bal binnen te lopen: 1-2. Een tegenvaller voor de thuisclub die met heel veel energie op zoek ging naar de gelijkmaker. Bijna kwam die er al in de 32e minuut. Een als voorzet bedoelde bal van Ties zou zomaar bij de achterste paal in de kruising zijn gevallen maar Boskant doelman Tom van der Heijden deed z'n goede vorm eer aan door de bal vakkundig uit z'n doel te tikken. Ook in de 38e minuut wist Tom met een goede reflex een inzet van Ties te blokkeren. Maar in de 42e minuut was hij kansloos toen een (onverwachte) voorzet door Jeroen Zegers bij de 2e paal werd binnengetikt: 2-2.
Na rust was er, met de wind in de rug, lange tijd voordeel voor de thuisclub. Al na enkele minuten leverde dat een goede kans op voor Daan Klievink. Zijn lobje over de uitgelopen Boskant doelman miste echter de juiste richting. SDDL kreeg meer kansen, maar gelukkig voor Boskant stond het vizier van de SDDL aanvallers niet echt goed afgesteld. En in de andere gevallen was Tom, die met enkele fraaie reddingen een doelpunt van de thuisclub wist te voorkomen, er nog. In het laatste kwartier van de wedstrijd wist Boskant meer onder de druk uit te komen. Met enkele fraaie acties, o.a. in de 74e minuut, was invaller Maikel Merks enkele keren dicht bij een doelpunt. En de inzet van Jim van der Zanden, na een goede combinatie met Maikel, miste in de 86e minuut ook maar ternauwernood het doel. Tussendoor, in de 81e minuut, was het opnieuw aan Tom te danken dat de thuisclub, na een snelle uitval, niet de winnende treffer kon aantekenen. Beide teams kregen in de slotfase nog een kans op de winnende treffer. Maar in beide gevallen bracht de verdediging redding. Bij Boskant door in de 89e minuut een inzet van de doellijn te trappen en in blessuretijd bij SDDL door doelman Megens die de inzet van Maikel na een dieptepass-op-maat met z'n voet tot corner wist te verwerken.
Met het 2-2 gelijkspel heeft Boskant zich definitief "vrij" gespeeld en zal volgend seizoen, mits de KNVB dezelfde indeling hanteert, opnieuw gaan uitkomen in de 4e klasse H. Voor SDDL klinkt het verhaal ongeveer hetzelfde, zeker als de inhaalwedstrijd tegen SCMH gewonnen wordt.