Ollandia bleef knap overeind zondagmiddag.
Ollandia bleef knap overeind zondagmiddag.

Ollandia pakt punt bij koploper

Sport

Olland - Met een waslijst aan geblesseerde spelers, uitgebreid met Stefan Erven, de wetenschap dat het bij Berghem Sport allemaal op rolletjes liep en bij Ollandia men de wind niet echt in de zeilen had, gingen de koffers met werklust en inzet op de voorbank mee van Olland naar Berghem.

Dat Berghem Sport snel aan het karwij wilde beginnen was te zien toen er bij de aftrap al vijf spelers vast op de middellijn stonden opgesteld om het vijandelijke doel te bestormen. Toen echter de eerste aanvallen op niets uitliepen en de ploeg uit Olland toch iets beter stond te verdedigen dan op voorhand was verwacht, kwam de frustratie al snel. Niet door de spelers op het veld maar meer vanuit de dug-out van Berghem Sport. Vaak werd de goed leidende scheidsrechter ten onrechte door hen bekritiseerd.
Men moest het bij Berghem Sport toch echt bij zichzelf gaan zoeken. Het was inderdaad hoofdzakelijk verdedigend werk wat Ollandia liet zien, maar wat had men anders mogen verwachten? Het moet gezegd worden dat er aanvallend zeer slecht werd omgegaan door Berghem Sport met de kansen die men kreeg. We zouden tekort doen aan het verdedigend goede werk van de defensie van Ollandia en een zeer goed keepende Tom Wouters als dat enkel de rede zou zijn van het gelijkspel. Niets was minder waar door een aantal geweldige reddingen van Tom werd de brilstand als eindstand een feit. Het middenveld deed haar werk uitstekend en er werd hard gewerkt. De voorstaande Gerben Dankers bleef tot het einde een gevaarlijke pion in het vrije veld en legde storend veel meters af. Jammer was het dat Tom Wouters de wedstrijd voortijdig moest verlaten omdat zijn vinger uit de kom was geschoten. Het is niet te hopen dat de lijst van geblesseerde met hem moet worden aangevuld. De vrijkomende plaats werd ingenomen door veldspeler Rob van der Heijden die ook liet zien het keeperswerk goed in de vingers te hebben. Ook achterin werd nog het nodige gewisseld. Zo kwam Kelt Hermans in de plaats van Paul van Driel en Tom de Beer in de plaats van Gerben Voets. Niets kon echter de spirit in het elftal verstoren.

Kortom, na een spannende wedstrijd werd het behaalde punt gekoesterd en meegenomen. Als we deze inzet vast kunnen houden moet een handhaving in de 4e klasse nog steeds tot de mogelijkheid behoren. Aan de trouwe supporters zal het zeker niet liggen. Die ziet het vaandelteam ongetwijfeld weer bij de eerst volgende belangrijke thuiswedstrijd op 24 april tegen Fc De Rakt.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding