Familie Lemmens
Familie Lemmens

Mathieu Dirven Koffieconcert: 't Zit in de familie

Cultuur

Sint-Oedenrode - Met enige regelmaat komen, bij de keuze voor optredens tijdens de Mathieu Dirven Koffieconcerten, vaste motto's terug.' 't Zit in de familie' is zo een vast motto. Muzikale aanleg en de passie om dit talent te ontwikkelen zit ook vaak in de genen.Dit jaar bieden we graag podium aan de vijf kinderen van het gezin Hahn, nu woonachtig in Eindhoven en aan vader Wim van het gezin Lemmens en twee zonen Mathijs en Thomas uit Sint-Oedenrode.

Hoe onze keuze tot stand kwam: Vorig jaar in maart meldde zich voor het concert van celliste Elianne Ardts de hele familie Hahn uit Eindhoven – vijf kinderen met hun ouders. De aanwezigheid en de aandacht waarmee de hele familie luisterde was de organisatoren opgevallen. In gesprek na afloop bleek dat de kinderen alle vijf een instrument bespeelden en ook thuis vaak samen musiceerden. Ze waren attent gemaakt op dit concert door Marlies Muijzers, cellolerares van zoon Eli (10) en coach van de kinderen hun kamermuziekles.

Op de vraag of het mogelijk zou zijn een eigen optreden te verzorgen kwam algauw een volmondig ja van hun docente kamermuziek. Dit vooruitzicht werd een geweldige stimulans om een podiumrijp programma in te studeren. De Familie Hahn woont in Oregon, Amerika. Vanwege werkzaamheden van vader wonen ze gedurende 2 jaar in Eindhoven; muziek maken en les volgen op hun instrument, is ook hier een geliefde hobby van de kinderen, klassieke muziek heeft hun voorkeur.

Timothy (18) speelt 4 jaar altviool. Hij is geïnteresseerd in muziektheorie en in vroege barokmuziek. Bethany (16) speelt 9 jaar piano. Naast haar lesrepertoire, vertolkt ze haar favoriete muziek en componeert ze liederen. Ook speelt ze blokfluit. Nathaneal (14) speelt 4 jaar viool en sinds kort ook mandoline. Hij houdt van samenspelen in een groep net als zijn broer Joey (12) die ook 4 jaar viool speelt en een voorkeur heeft voor vrolijke, levendige muziek. Eli (10), enthousiast geworden door het spel van zijn zus en broers, speelt 2 jaar cello. Zijn droom is ooit de cellosuites van J.S. Bach te gaan spelen. Hun repertoire bevat Renaissance muziek van Dowland en Morley en traditionals. Romantiek komt aan bod in Mendelssohn en Beethoven en ook Shostakovich staat op hun lessenaar.

Het Rooise tintje
Mathijs Lemmens(15) kennen we al van eerdere optredens tijdens Mathieu Dirven concerten waar leerlingen van de muziekschool zich als 'Jong talent' presenteerden. In de Nijnselse Harmonie, waarin hij samen met zijn broer Thomas (13) en zijn vader klarinet speelt wordt zijn talent gekoesterd en bemoedigd. Ook zijn broer Thomas speelt zeer verdienstelijk. Nu ze sinds enige tijd samen met vader Wim, die basklarinet speelt, geregeld een trio vormen, willen we ze graag podium bieden tijdens dit concert. Hun aandeel in het programma staat in het teken van Mozart (Trio: deel 1 uit Divertimento, Mathijs Adagio uit klarinetconcert, Thomas Allegro). Pianobegeleidingen; Brechje van den Brand.
We verheugen ons op een bijzonder inspirerend concert. Noteer 17 april en kom met velen. Organisatie: Cultureel Platform en RKK         Reserveren kan via cultureelplatform@kpnmail.nl Kasteel Henkenshage 11:30 uur Entree: € 7,50 – kinderen en jongeren tot 18 jaar en € 3,-koffie of thee inbegrepen