Afbeelding

Lezing Gustaaf Peek in Rooise Knoptoren

Cultuur

Sint-Oedenrode - Gustaaf Peek houdt een lezing op 15 april in de Knoptoren. De lezing start om 20.00 uur.

Gustaaf Peek [Haarlem 1975 ] studeerde Taal en Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Na zijn studie richtte hij zich in eerste instantie op het schrijven van poëzie en korte verhalen. In de zomer van 2006 werd zijn debuutroman Armin gepubliceerd. Deze titel verwijst naar het personage Armin Immendorff , een jonge SS'er die als verloskundige aangesteld is in een ziekenhuis van Lebensborn.
In 2008 verscheen zijn roman Dover . In dit boek is de Chinese vluchteling Tony de hoofdfiguur van een drama dat zich ook in werkelijkheid heeft afgespeeld, toen 58 illegale Chinezen per vrachtschip in Dover aankwamen maar gestikt bleken te zijn in een tomatencontainer. In sept. 2010 publiceerde Querido zijn derde roman Ik was Amerika die zich deels opnieuw afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. In 2014 kwam Peek's vierde roman Godin,held uit. Deze roman vertelt in omgekeerde chronologie het verhaal van een onverwoestbare liefde tussen Tessa en Marius. De tijd die ze samen doorbrengen is zeer beperkt; voor de buitenwereld delen zij het leven met anderen.Toch is het dit samenzijn dat beide levens ware betekenis geeft. Deze roman Is meteen genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2015. Dit belooft een heel interessante avond te worden waar wij U van harte voor uitnodigen.
Kaartverkoop: bij boekhandel 't Paperas, VVV Sint-Oedenrode en aan de kassa. Prijs losse kaartjes € 10,00. De prijs voor een abonnement bedraagt € 50,00 voor vier lezingen en een literair concert, waarbij de abonnementhouder gratis een introducé mag meenemen. Wellicht is dit een aantrekkelijke optie voor het komende seizoen. Website RKK: www.rooiskultuurkontakt.nl