Afbeelding

Gemeentebelang Meierijstad

Politiek

Sint-Oedenrode - De nieuwe gemeente Meierijstad moet voor de burgers een succes worden. Niet alleen een succes voor de bestuurders. Op 23 november 2016 kiezen de inwoners van Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel de 35 leden van de nieuwe gemeenteraad. Gemeentebelang Meierijstad is een nieuwe politieke partij met nieuwe mensen. We willen bijdragen aan het bestuur van Meierijstad. Leidend is voor ons het directe belang van en de voorzieningen voor de burgers.

Voorbeeld: veilige wegen, zwembaden, goede scholen, zorg, openbaar vervoer en sportvoorzieningen zijn belangrijker dan zonnepanelen op het gemeentehuis. Beide benen op de grond, voorzieningen voor de burgers hebben prioriteit boven prestigeprojecten. Belangrijke uitgangspunten voor Gemeentebelang Meierijstad zijn:

- Mensen waarderen naar wat ze doen en hun loyaliteit aan de waarden van de samenleving. Niet naar leeftijd, geslacht, huidskleur, religie of herkomst.
- De nieuwe gemeente Meierijstad is een verdiengemeente voor iedereen: sociaal, economisch en duurzaam.
- Burgers verdienen aan de fusie: voorzieningen in de kernen worden beter, niet minder.
- In Meierijstad krijgen de kernen en wijken een directe ingang naar het gemeentebestuur via een eigen adviescommissie.
- Belangrijke beslissingen worden in een lokaal referendum rechtstreeks aan de burgers voorgelegd.
- Problemen aanpakken met oplossingen, niet met het zoeken naar schuldigen.
- Burgers, dorpen, wijken en buurten zoveel mogelijk zelf verantwoordelijkheid geven voor hun leefomgeving met bijbehorend budget.

Gemeentebelang Meierijstad wil graag uit elke kern van de nieuwe gemeente mensen op de kieslijst hebben. Graag stellen we aan u de mensen voor die zich al kandidaat hebben gesteld: Peter Verkuijlen (Sint-Oedenrode), Moniek van de Meerakker (Eerde), Huub van de Wijdeven (Erp), Erik van Aarle (Olland) en Jan van Vlokhoven (Sint-Oedenrode). Heeft u een frisse en kritische kijk op de toekomst, dan willen we contact met u om een directe persoonlijke bijdrage te leveren aan onze kiesvereniging en aan het bestuur van de nieuwe gemeente.

Aan een verkiezingsprogramma wordt druk gewerkt. Aandachtspunten zijn: economie en inkomensvorming, verkeer, veiligheid, schone leefomgeving en huisvesting voor ondermeer de snelgroeiende doelgroep senioren. Geen drukke verkeersstromen door de kernen. Geen verkoop van huurwoningen, versneld bouwen van meer huurwoningen voor jonge starters en lage inkomens. Cultuur-, sport- en zwemvoorzieningen blijven in de kernen beschikbaar. Directe inspraak en eigen budgetten voor wijk- en buurtvoorzieningen. Geen bestuurlijke en financiële bemoeienis van de gemeente met zaken waar het bedrijfsleven verantwoordelijk voor is. Natuurwaarden zijn een verantwoordelijkheid voor de gemeente. De agrarische ondernemers moeten ook morgen concurrerend kunnen blijven en geen onnodige regels en beperkingen worden opgelegd.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding