Dit gebouw is gereinigd door Broos van Hoof en gecoat door BNT biocoating
Dit gebouw is gereinigd door Broos van Hoof en gecoat door BNT biocoating

Duurzaam 'wondermiddel' beschermt gebouwen decennialang

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Appie van Liempd sproeit met water over de muur van zijn schuur. Bovenaan trekt het water in de stenen en blijft een donkere plek zichtbaar. Iets verder naar beneden valt het vocht zo van de wand en lijkt het alsof het water er afglijdt. Dat lijkt niet alleen zo, het is zo. Het komt door de biocoating laag die hij heeft aangebracht, die er voor zorgt dat de muur beschermd wordt.

De minidemonstratie spreekt boekdelen. Het laat duidelijk zien wat Appie van Liempd en zijn compagnon Henry van de Ven van BNT biocoating kunnen, op milieuvriendelijke wijze nota bene! Het 'wondermiddel' van BNT biocoating is namelijk biologisch en brengt dus geen schade toe aan het milieu. BNT Biocoating houdt zich bezig met het reinigen en impregneren van gebouwen en materialen. "Met behulp van onze speciale biocoating zijn wij in staat om oppervlaktes vuil- en waterafstotend te maken", wijst Appie naar een voorbeeld in Sint-Oedenrode. Hij laat het pand van Van Deursen Diervoeders in Nijnsel zien. Dat hebben ze in zijn geheel gereinigd en daarna gecoat. "Door een eenmalige behandeling met een nano-coating die duurzaam, onzichtbaar, milieuvriendelijk en volledig biologisch afbreekbaar is, worden materialen en oppervlaktes tot op nano-niveau afgesloten en geïmpregneerd. Het impregneren van uw materiaal gaat verwering tegen en verlaagt de onderhoudskosten."

"Door de brede inzetbaarheid van deze coating zijn wij in staat om allerlei soorten materiaal te impregneren", vervolgt Henry. "Denk bijvoorbeeld aan het impregneren van schoorstenen, een stenen muur, tegels, metaal, een houten schutting of tuinhuis. We richten ons veel op de particuliere markt, maar hebben ook al veel bedrijven als klant. Zo hebben we onlangs nog in Breda een kantorencomplex gereinigd en geïmpregneerd." De mannen zijn zeker van hun zaak. Muren die geïmpregneerd worden blijven schoon en kans op vocht aan de binnenkant is nul, tenminste als er geen gaten of scheuren in de muur zitten. "Er zit twintig jaar garantie op de werking van de coating", stelt Appie met zekerheid. Henry vervolgt: "Voor nieuwe huizen is het ook interessant. Zo blijven de stenen altijd schoon en dat scheelt ontzettend in de kosten op termijn."

Heeft u vragen of interesse? Neem dan contact op met BNT Biocoating, Sluitappel 9, 06-40854514, www.bnt-biocoating.nl