Jarno van Esch pakt derde plek in Heeswijk
Jarno van Esch pakt derde plek in Heeswijk

Derde plaats Jarno van Esch in Heeswijk

Sport

Op zaterdag 12 maart reed Jarno zijn eerste klassieker bij de junioren. En wat voor een. Nokere Koerse (Belgie) een klassieker in de hoge klasse met een geweldige ambiance over verschillende kasseienstroken en met 8 beklimmingen en finish op Nokereberg. Jarno finishte als eerstejaars junior heel netjes in het peloton als 67e en dat met een gemiddelde van 42.9 km/u. Tijdens deze rit stonden 189 renners aan het vertrek en behaalden slechts 99 van hen de finish.

Op zondag 13 maart stonden Roy van Heeswijk en Erik Lathouwers aan het vertrek van de GP OST-Manufactor in de buurt van Echternach in Luxemburg. Het selectieve parcours zorgde er voor dat het peloton in verschillende groepen viel. Roy kwam in de achtervolging nog dicht bij de 8 koplopers en behaalde een mooie 10e plaats. Erik moest na 100 km de koers verlaten omdat de achterstond groter dan 10 minuten was geworden.
Sep en Youri stonden op dezelfde dag aan het vertrek in het Belgische Booischot voor een wedstrijd bij de nieuwelingen. In deze wedstrijd waren weinig ontsnappingen en dat resulteerde in een massasprint die ontsierd werd door een ernstige valpartij. Sep wist hier gelukkig aan te ontsnappen en werd 27e en Youri moest 2 ronde voor het einde de wedstrijd verlaten.

Zondag 20 maart was er voor de nieuwelingen een klassieker in Lierop. De nieuwelingen Youri van Esch en Sep Schuurman stonden aan de start voor de wedstrijd over 70km, met 150 deelnemers waarvan er aan het einde nog 90 in koers waren. Er vonden verschillende ontsnappingen plaats en het podium was dan ook voor drie vluchters die een minuut voor de groep finishten. Youri zat helaas bij de afvallers en Sep eindigde in het peloton als 55e.

Jarno van Esch reed zaterdag een wedstrijd in het Belgische Budingen Zoutleeuw. Na een aanvallende wedstrijd kwam Jarno met 10 man helaas ten val in de laatste 800 meter van de wedstrijd, met schaafwonden konden we terug richting Rooi. Zondag was er een wedstrijd voor de junioren in Heeswijk. Na 70km wedstrijd was het hier een massasprint waar Jarno de sprint aantrok voor ploegmaat Teun die de wedstrijd won en Jarno werd nog knap 3e.
In Heeswijk was er ook een wedstrijd voor de Rooise Elite renners. Roy van Heeswijk behaalde daar een achtervolgende groep een 9e plaats. Terwijl Frank en Erik Lathouwers in het peloton als 31e en 33e over de meet kwamen. En dag eerder had Roy ook al goed gepresteerd in Oud-Vossemeer. Hier werd Roy keurig 4e.

Aanstande maandag, 2e paasdag, rijden de Rooise Renners weer in de buurt, in de grote ronde van Gerwen.