Podium clubkampioenschap tripletten
Podium clubkampioenschap tripletten

Prolongatie titel voor triplet Bergen, Kreijveld & Abeelen

Sport

In poule A verspeelde het triplet Karel Verschuijten/Eric Verschuijten/Nellie Hendriks in haar laatste partij de koppositie aan het triplet Jan vd Schoot/Wim vd Rijdt/Kees Luijten (9-13). Het triplet Maria Thijssen/Ronald Thijssen/Koen vd Linden greep haar kans op een finaleplaats door een 13-6 winst in haar laatste partij en werd 3e in poule A. In poule B liet het triplet Toon Bergen/Karel Kreijveld/Huub van Abeelen geen steek vallen en werd 1e. Het triplet Henk Hermes/Tiny vd Donk/Maria van Berkel hield zich staande op de 2e plaats. Het triplet Frans vd Velden/Angela Gerritsen/Jan van Erp benutte haar kans op een finaleplaats door een 13-9 overwinning en werd 3e.

In de finales pakte het triplet Frans vd Velden/Angela Gerritsen/Jan van Erp met een 13-4 zege de 5e plaats ten koste van het triplet Maria Thijssen/Ronald Thijssen/Koen vd Linden (6e). Het triplet Karel Verschuijten/Eric Verschuijten/Nellie Hendriks (4e) had niet haar dag en verloor met 4-13 van het triplet Henk Hermes/Tiny vd Donk/Maria van Berkel (3e). In de hoofdfinale kwam het triplet Jan vd Schoot/Wim vd Rijdt/Kees Luijten op voorsprong, toen krabbelde het triplet Toon Bergen/Karel Kreijveld/Huub van Abeelen terug en nam met 12-5 een ruime voorsprong in de partij maar verzuimde deze echter direct te verzilveren. Dit gaf de tegenstander de kans om zich terug te vechten naar 9-12, waarna de partij definitief werd beslist in het voordeel van triplet Toon Bergen/Karel Kreijveld/Huub van Abeelen. Zij prolongeren hiermee de vorig jaar behaalde titel van clubkampioen tripletten.

Uitwisseling met 't Haarens Buutje

In een sportief en gezellig onderling treffen ging de winst naar Henk Hermes (3 +27), Tonny van Eerd werd 2e (3 +21), Jan Verschuijten 3e (3 +18), Toon Leduc 4e (3 +16) en Jo vd Heijden 5e (3 +13).