Sjoerd (l) is blij met zijn derde plek.
Sjoerd (l) is blij met zijn derde plek.

Sjoerd Bunk derde tijdens Kunstbende DJ Contest

Cultuur

Sint-Oedenrode - De finale van de Brabantse DJ Contest van Kunstbende zit er op! Zes jonge DJ's streden op zaterdag 12 maart om de felbegeerde Kunstbende spotlight in Mezz concerts & dance in Breda. And the winner is… Noa Rodriguez Alvarez! De finalisten werden eerder deze maand door een vakjury en het publiek gekozen om door te gaan naar de finale.

Rick Bouwkamp (14 jaar uit Breda), het duo Yoran en Niels (17 jaar uit Den Bosch), Sjoerd Bunk (16 jaar uit Sint Oedenrode), Jimmy Spijkers (14 jaar uit Goirle), Noa Rodriguez Alvarez (15 jaar uit Eindhoven) en Lorenzo van Kooten (13 jaar uit Helmond) draaiden hun beste set onder toeziend oog van de vakjury. De jury bestond uit Noisy Champ, Joshua J en Sherman Sixto. Nadat alle DJ's hun skills aan de jury en het publiek hadden getoond ging de jury in beraad. Noa Rodriguez Alvarez, Rick Bouwkamp en Sjoerd Bunk zijn respectievelijk gekozen tot de nummer 1, 2 en 3. Het prijzenpakket bestaat uit een ontwikkelingstraject met een masterclass, een professionele fotoshoot en een coachingstraject op maat met professionals DJ EZD & DJ DNS. De nummer 1 Noa Rodriguez Alvarez gaat Noord-Brabant vertegenwoordigen in de Landelijke Halve Finale van Kunstbende en strijdt tegen de andere regiowinnaars voor een spot op Mysteryland.

Kunstbende
Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong, creatief talent. Door middel van de landelijke wedstrijd en coaching werken we aan brede cultuurparticipatie en talentontwikkeling onder jongeren tussen 13 en 18 jaar. Naast de categorie DJ melden jongeren zich aan in de categorieën; Muziek, Theater & Performance, Taal, Fashion, Dans, Film & Animatie en Expo.